Menu Premium

Fight Night team ontwikkelt EA’s UFC game

Gamekings Redactie 19/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Canadese Electronic Arts Fight Night studio in Burnaby is gekozen om de nieuwe UFC game voor EA te ontwikkelen. Op de afgelopen E3 werd duidelijk dat EA de UFC licentie van THQ had overgenomen, maar het was nog niet zeker welk ontwikkelteam hiermee aan de slag zou gaan.

EA Sports bevestigde gisteren dat de studio in Canada het ontwikkelingsproces van EA Sports UFC op zich neemt. Een nieuwe divisie is uit de grond gestampt, onder de naam Fighting Team, die alle combat-georiënteerde EA Sports titels overziet. Fight Night Champion’s lead designer, Brian Hayes, wordt de creative director van deze groep vechtersbazen.

Hayes laat in een interview weten dat EA Canada enthousiast, maar boven alles positief verrast is over het verkrijgen van de UFC licentie. Hij kan dan ook niet wachten om met een knallende start te beginnen. “Het grootste gedeelte van het team wist niks over de nieuwe UFC game, tot Dana White en Andrew Wilson op het podium van de afgelopen E3 verschenen. Toen dat gebeurde, begon iedereen van blijheid te schreeuwen en juichen. Het was geweldig”, aldus Brian Hayes.

THQ moest de UFC licentie verkopen nadat de derde game in de serie geprezen werd, maar er niet in slaagde om break-even te draaien. Het team achter de serie werd op straat gegooid en het ontwikkelproces van de vierde game stopgezet. Maar de hamvraag is natuurlijk: kan EA Canada dezelfde kwaliteit aan UFC-spektakel afleveren als het team van THQ?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch