Menu Premium

FIFA 15 bevat alle 20 Premier League stadions

Karen Koch 06/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Elk jaar komt EA met een nieuwe FIFA-game en elk jaar weten ze er toch genoeg vernieuwing in te brengen dat voetbalfans massaal erop uittrekken om de game aan te schaffen. Naast de visuals van FIFA 15, iets waar EA heel trots op is, kan FIFA 15 de harten van gamende voetbalfans nu ook op een andere manier beroeren. FIFA 15 bevat alle 20 Premier League stadions en dit is de eerste keer in de geschiedenis van de FIFA-serie dat dit het geval is.

EA Sports heeft haar rol als officiële partner van de Premier League verlengd en zegt dan ook dat ze dankzij deze verlenging de stadions van de Premier League als levensecht naar het scherm kunnen brengen. Ze hebben dankzij deze samenwerking namelijk toegang verkregen tot de resterende stadions. Voorheen bevatte FIFA-games slechts acht van de twintig stadions, maar daar komen er nu maar liefst twaalf bij. Bovendien worden ook de geluiden die in-game te horen zijn recht uit de stadions geplukt. EA Sports gebruikt namelijk audio-opnames die ze bij echte Premier League-wedstrijden hebben opgenomen.

Verder benadrukt EA Sports sterk dat het in FIFA 15 veel zal draaien om de emotie van echte voetbalwedstrijden bij de gamer op te roepen. Door de maanden heen heeft de uitgever wel vaker nadruk gelegd op de emotie die de voetballers op het scherm vertonen, maar ook de persoon die de controller in handen heeft, is niet veilig voor EA Sports’ queeste om mensen emotioneel te betrekken bij de game. Zo is er onder andere een vertraging geprogrammeerd bij het beslissen of een schot buitenspel was, allemaal om extra drama op te bouwen in de woonkamer.

In hoeverre EA Sports is geslaagd in het opbouwen van spanning en drama zal snel te zien zijn. De game komt namelijk op 25 september dit jaar al uit. FIFA 15 zal dan speelbaar zijn op de PlayStation 3, PlayStation 4, Wii, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS, PlayStation Vita en de PC.

FIFA 15 bevat alle 20 Premier League stadions

FIFA 15 bevat alle 20 Premier League stadions

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch