Menu Premium

Feest en verlies bij THQ

Gamekings Redactie 16/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

South Park: The Stick of Truth is opgeschoven naar ergens tussen januari en maart 2013, Devil’s Third is de prullenbak in en er komt een waslijst aan games uit. Er is genoeg te doen bij THQ.

Dit hoeft gelukkig nog niet het einde voor Devil’s Third te betekenen. Als een andere uitgever zich beschikbaar stelt is het nog mogelijk dat de actie game met Ninja Gaiden’s eigen Tomonobu Itagaki als vader het daglicht gaat zien. THQ neemt die zorg in ieder geval niet op zich. Het is natuurlijk doodzonde als we een game van de creator van Ninja Gaiden vaarwel moeten zwaaien, omdat de titel volgens THQ niet langer in het profiel van de uitgever past. Een van de problemen binnen Devil’s Third was dat het team dat aan de game werkte middenin de game van engine moest wisselen vanwege faillissement. Een rommelige boel waar THQ geen winst in ziet, en een bedrijf blijft natuurlijk een bedrijf. Nu zit er niks anders op dan afwachten of een andere uitgever het wel ziet zitten met de game verder te gaan. De hoop is dus nog niet helemaal verloren.

Het is niet alleen slecht nieuws voor THQ, de uitgever heeft bekend gemaakt dat de Saints Row franchise wereldwijd meer dan 11 miljoen kopieën verkocht heeft. Saints Row: The Third staat bovenaan met 4,25 miljoen verkochte games. Dat is op zijn minst 4,25 miljoen mensen die geleerd hebben vanuit helikopters penthouses binnen te vallen en de boel neer te knallen, genoeg reden voor het openknallen van een fles champagne ter ere van de sandbox game dus. Het feest is ook nog niet afgelopen, want in september dit jaar komt een alleenstaande uitbreiding van de game uit, getitelt “Saints Row: The Third – Enter The Dominatrix.” Een meer uitnodigende titel hadden wij zelf niet kunnen verzinnen.

THQ is ook nog lang niet klaar met het uitgeven van andere games. Het verlies van Devil’s Third is vergeven als je een kijkje neemt naar het mooie releaseschema met onder andere Darksiders 2 voor 2012, en Company of Heroes 2, Metro: Last Light, de South Park game en de jaarlijkse WWE game voor 2013.

Nadat THQ het afgelopen jaar veel verlies geleden heeft, met maar liefst 239,9 miljoen dollar, is het tijd voor een goede comeback. “We hebben belangrijke veranderingen binnen ons bedrijf gemaakt, en zijn op weg om een nieuwe strategie uit te voeren met het afleveren van kwalitatieve game ervaringen, beginnende met het vervolg op de prijzenwinnende game Darksiders in augustus”, aldus THQ baas Brian Farrell. Met een beetje geluk, en brute games, vult THQ hopelijk de bedrijfskassa aan. Het releaseschema ziet er in ieder geval strak uit. Ga jij eigenlijk een van de aankomende THQ titels in huis halen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch