Menu Premium

Far Cry 3 DLC pack High Tides verschijnt exclusief op de PlayStation 3

Gamekings Redactie 04/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Far Cry 3 DLC pack High Tides verschijnt exclusief op de PlayStation 3 ergens in januari. Op het officiële PlayStation blog werd vandaag de aankondiging voor de DLC-pack gepubliceerd, waarin melding werd gemaakt van de twee nieuwe co-op chapters, Jailbreak en Redemption.

Volgens de ontwikkelaar zelf zullen in deze nieuwe hoofdstukken alle noviteiten samenkomen die zijn voortgebracht bij de main co-op campaign. Naar eigen zeggen zijn ze werkelijk ‘het beste van het beste’ van de game.

Jailbreak en Redemption sluiten bij de oorspronkelijke zes co-op chapters aan, en vormen het klapstuk op het avontuur van Leonard, Tisha, Mikhail en Callum. De gang van vier proberen definitief van het eiland te ontsnappen. Volgens de informatie van het blog wachten je nieuwe missies, zwaardere gevechten, grotere competities en explosieve momenten onderweg naar je einddoel.

Het enthousiasme van de ontwikkelaars zelf zou aanstekelijk moeten werken, ware het niet dat het co-op gedeelte van Far Cry 3 tot dusver wisselend is ontvangen. Waar de single-player campaign veel lof krijgt toegezwaaid, ervaren veel mensen de co-op toch een beetje als het gehandicapte broertje van de gevierde held. Laten we hopen dat de makers erop zinnen twijfelaars over de streep te trekken met deze DLC pack.

Zo is er ook deze keer een nieuwe DLC toegevoegd aan de exclusive-content-wars tussen de consoles. Nu krijgt PlayStation een extra kluif toegeworpen, de volgende keer zal het wellicht de Xbox zijn. De respectievelijke fabrikanten betalen uitgevers als Ubisoft ongetwijfeld een grote koffer knaken voor exclusiviteit, maar op de lange termijn schieten de consumenten van beide kampen er bar weinig mee op.

Ze krijgen met deze strategie ongeveer de helft van de DLC die ze anders op hun platform hadden gekregen, want plannen voor de DLC waren er waarschijnlijk sowieso wel. Misschien is het tijd dat beide kampen eens afspreken tegelijkertijd op te houden met deze touwtrekkerij? De aankomende kerst, een tijd van vrede en toenadering, lijkt een mooi moment hiervoor.

Far Cry 3 DLC pack High Tides verschijnt exclusief voor de PlayStation 3

Far Cry 3 DLC pack High Tides verschijnt exclusief voor de PlayStation 3

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch