Menu Premium
Loading...

Fable Anniversary Launch Trailer

Gamekings Redactie 22/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bijna tien jaar geleden kwam ontwikkelaars Big Blue Box met het originele Fable voor de Xbox, welke volgens designer Peter Molyneux de beste game ooit zou worden. Een toffe game was het zeker, maar die hoge verwachtingen werden nooit nagemaakt. Dat neemt niet weg dat Fable bruut genoeg is om deze in een nieuw jasje te steken, wat ontwikkelaar Lionhead Studios doet in de vorm van Fable Anniversary.

Gisteren vroegen Jelle en Dennis zich af of Fable Anniversary nog het spelen waard is, wat natuurlijk voor iedereen heel verschillend kan zijn. De meesten van ons waren al lang en breed aan het gamen geslagen in 2004 en daarnaast komen er met de tijd steeds meer nieuwe gamers bij. Voor velen kan het dan ook een gevoel van nostalgie zijn om anno 2014 terug te keren naar Oakvale en een Hero te worden bij de Heroes’ Guild, maar er zijn ook genoeg mensen die het originele Fable compleet gemist hebben. Voor Microsoft, wederom de uitgever van de game, redenen zat om het HD-jasje toe te passen op deze bijna (mag ik dat al zeggen?) klassieke titel.

Fable Anniversary is een HD-remake van Fable: The Lost Chapters, oftewel de versie waarin extra content zit. In Fable: The Lost Chapters zaten namelijk nieuwe monsters, wapens, spreuken en items, en daarnaast ook nieuwe locaties en gebouwen. Het originele verhaal werd ook uitgebreid, waarna The Lost Chapters werd uitgebracht op de PC en Xbox. Het is dan ook niet heel gek dat die versie gekozen is als basis voor Fable Anniversary, want al die extra’s maken de game een stuk rijker.

Het is nog effe wachten, want Fable Anniversary verschijnt hier op 7 februari. Ben jij in voor een potje nostalgie of heb je Fable helemaal links laten liggen? Check de Launch Trailer om te checken of deze HD-remake super wreed is!

Fable Anniversary Launch Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch