Menu Premium
Loading...

F1 2013 verschijnt op 4 oktober

Gamekings Redactie 26/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie van snelle auto’s, harde motoren en mooie dames houdt, is waarschijnlijk een groot fan van autosport. Ook in de Formula 1-sport komt het allemaal samen. Voordat de race begint, staan er sexy babes te pronken bij de wagens en wanneer de race eenmaal begonnen is, gaat het alleen nog maar om de snelste tijd neerzetten. Ontwikkelaar Codemasters laat zien hoe dat in z’n werk gaat in de F1 2013 Hungaroring Hotlap trailer. We krijgen gelijk te weten wanneer de game uitkomt, want F1 2013 verschijnt op 4 oktober.

De allereerste Formula 1-game stamt al uit 1976. Dit was een arcade-titel van Atari. In de tussentijd zijn we flinke technische stappen vooruit gegaan en is het compleet anders dan het toen was. Codemasters, de ontwikkelaar achter F1 2013, ontwikkelde voor het eerst een F1-game in 1986: Grand Prix Simulator. De game was een groot succes en verkocht meer dan een miljoen exemplaren, iets dat ontzettend veel is voor een specifiek genre als Formula 1-games. Formula 1-games zijn namelijk niet zoals veel andere racegames. Waar het in de meeste racegames gaat om keihard gas geven en als eerste over de finishlijn rijden, komt er bij Formula 1-games meer tactiek bij kijken. Net zoals hoe coureurs in ‘het echte leven’ overal op moeten letten. Het gaat om fracties van seconden, met heel veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat de finish nog lang niet in zicht is. Gelukkig heeft Codemasters al jaren ervaring met het maken van F1-games en is het de bedoeling om dat gevoel van precisie over te brengen naar de huiskamer.

Want dat is Codemasters’ bedoeling met F1 2013. Zoals de echte fan van Formula 1 weet, is het een ontzettend moeilijke sport. Dit is vertaald naar een game door Codemasters, waardoor iedereen kan testen of ze in staat zijn mooie tijden op het circuit neer te zetten. Daar komt meer bij kijken dan je denkt, waardoor fans een pittige opdracht te wachten staat. Binnen een aantal maanden kan iedereen zich een echte Formula 1-coureur wanen, want het is nu duidelijk vanaf wanneer dat kan. Het duurt niet ontzettend lang meer, want, zoals gezegd, verschijnt F1 2013 op 4 oktober voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Je ziet hoe er over het circuit gescheurd wordt in de F1 2013 Hungaroring Hotlap trailer!

F1 2013 Hungaroring Hotlap trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch