Menu Premium

Ex-Lionhead ontwikkelaars starten Kickstarter voor Fable-kaartgame

Rik Koning 30/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een maand geleden sloot Lionhead Studios, voornamelijk bekend van de Fable-games, haar deuren. Op het moment dat het doek viel, was de studio onder andere bezig met een nog niet aangekondigde digitale kaartgame. Deze game moest onderdeel gaan worden van de Fable-franchise en droeg de naam Fable Fortune. Met het einde van de studio leek ook een einde te komen aan deze titel, maar daar gaat nu wellicht verandering in komen!

Het nieuwe Flaming Fowl Studios, dat opgericht werd door voormalige Lionhead-medewerkers Craig Oman, Mike West en Marcus Lynn, heeft van Microsoft namelijk toestemming gekregen om Fable Fortune nieuw leven in te blazen. Om dit te bereiken zal er morgen een Kickstarter campagne van start gaan, in de hoop ruim 300.000 euro op te halen.

Fable Fortune moet gaan concurreren met Blizzard’s Hearthstone en bevat een vergelijkbare opzet, waarin spelers kunnen kiezen uit verschillende heroes en door kaarten te spelen het level van hun tegenstander naar nul moeten brengen. In tegenstelling tot Hearthstone heeft de game een 3D artstijl en een complete coöp-modus. Daarnaast bevat de game Fable’s beroemde good or evil dilemma’s, waarin de spelers keuzes moeten maken die invloed hebben om hun hero.

De game was al ruim anderhalf jaar in development voordat Lionhead Studio opgeheven wordt. Als de Kickstarter slaagt, moet Fable Fortune in 2017 dan eindelijk uit gaan komen en zal er enkele weken voor de release een open beta komen op de PC en Xbox One. Is dit iets waar jij naar uitkijkt, of kan men die drie ton beter in een andere game stoppen?

Bron: Gematsu

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch