Menu Premium

Evolution Studios geeft uitleg over de comeback van DriveClub

Karen Koch 11/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na een ietwat moeizame start is DriveClub voor de PlayStation 4 toch uitgegroeid tot een titel waar mensen benieuwd naar zijn. De mening van de game-industrie over deze game heeft een draai van bijna 180 graden gemaakt, van initiële ontevredenheid over uitgestelde releasedata, naar enthousiasme over de nieuwe aspecten die de game met zich meebrengt. De ontwikkelaar vindt deze ontwikkeling natuurlijk helemaal prima. Evolution Studios geeft uitleg over de comeback van DriveClub, en vertelt waarom mensen nu wél enthousiast zijn over de game.

Bij de aankondiging van DriveClub beloofde Evolution Studios verandering te brengen in de manier waarop mensen met racegames omgaan. Toen het publiek echter hoorde dat de game hierdoor minstens zes maanden vertraging op zou lopen, bleef het gehoopte enthousiasme uit. Na de E3 van dit jaar is de mening van het publiek echter omgeslagen, want de game ziet er goed uit en dat is de gamers niet ontgaan.

Evolution Studios zegt dat ze DriveClub zo vaak hebben uitgesteld om alle speciale features van de game precies goed in de game verwerkt te krijgen. Ze hebben onder andere meer auto’s toegevoegd, meer tracks erin verwerkt, voor betere physics gezorgd en ook de moeilijkheidscurve aangepast. Het belangrijkste waaraan de ontwikkelaar nog wat wilde sleutelen, was echter het sociale aspect, want dit gaat volgens hen ook de gamechanger zijn waarmee DriveClub zichzelf onderscheidt van andere racers. Ze proberen een soort verbinding te creëren tussen de mensen die DriveClub spelen, waarbij gamers elkaar uitdagingen kunnen sturen, clubs kunnen starten en nog veel meer. De game zal de interactiviteit en het sociale aspect van de PlayStation 4 optimaal gaan benutten volgens de ontwikkelaar, en dat is volgens hen ook precies de verademing in het racing genre waar gamers op zitten te wachten.

Of DriveClub écht zo revolutionair wordt als Evolution Studios zegt, kan vanaf 8 oktober dit jaar getest worden. Dan komt de game exclusief op de PlayStation 4 uit. DriveClub zal ook in een PlayStation 4-bundel verkrijgbaar zijn.

Evolution Studios geeft uitleg over de comeback van DriveClub

Evolution Studios geeft uitleg over de comeback van DriveClub

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch