Menu Premium

Europese releasedatum Wii U staat op december

Gamekings Redactie 13/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Europese releasedatum Wii U staat op december. Het is nog een gerucht, maar volgens dit gerucht krijgen wij Europeanen de Wii U als laatste in onze handjes gedrukt.

Het gerucht gaat dat een werknemer van de Amerikaanse winkel, GameStop, door heeft laten schijnen dat de Wii U in de week van Black Friday gelanceerd wordt. Black Friday is de dag na Thanksgiving, de meeste Amerikanen hebben dan vrij en gaan met hun goed gevulde kalkoenenbuikjes de kerstinkopen doen. De detailhandel speelt hier dan ook slim op in en komt met een enorme uitverkoop. Hoewel de Wii U waarschijnlijk niet gelijk afgeprijsd zal worden, is het wel een mooi moment voor Nintendo om hun nieuwe console aan het Amerikaanse publiek te verkopen. Black Friday valt in de vierde week van november, en dat kan dus zomaar de Amerikaanse release week van de Wii U zijn.

Wanneer er gekeken wordt naar het gebruikelijke patroon waarop Nintendo hun nieuwe consoles uitbrengt, zou het kunnen betekenen dat de opvolger van de Wii een aantal maanden eerder of op dezelfde tijd in Japan uitkomt. De Wii U ziet in Europa wat later het licht en wordt pas in december verwacht. Volgens het gerucht komt dit mede doordat de productie niet al te soepel loopt en er niet genoeg consoles klaargestoomd kunnen worden. Het Amerikaanse grondgebied krijgt natuurlijk voorrang, wat betekent dat wij het een maand langer moeten uitzingen zonder Wii U.

Nintendo heeft nog geen officiële indicatie gegeven wanneer de Wii U daadwerkelijk gelanceerd wordt, maar op dit moment kun je alvast eind december omcirkelen in je agenda. Red je het tot die tijd?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch