Menu Premium

ESA: E3 is meer dan relevant en essentieel voor de game-industrie

Mark Bischoff 11/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat al eerder EA meldde dat ze dit jaar geen stand op de E3 zullen hebben, liet onlangs ook Activision weten dit jaar niet op de beursvloer te staan. De organisatie van de E3, de ESA, laat weten dat ondanks de afmeldingen van deze grote partijen, de E3 evengoed zeer belangrijk blijft voor de game-industrie.

Om de uittocht van diverse uitgevers tegen te gaan, wil de organisatie onder andere dit jaar consumenten toe gaan laten, om zo de afwezige partijen voor de toekomst terug te winnen. Voor dit jaar probeert de ESA de gaten die ontstaan door de afmeldingen van diverse grote namen te vullen met andere grote bedrijven.

Rich Taylor van de ESA wil benadrukken dat ondanks de afwezigheid van EA, Activision, SEGA, Disney en Wargaming de E3 nog altijd zeer relevant en essentieel is voor de game-industrie. “De E3 zorgt voor vernieuwingen en veranderingen. In de aanloop naar de E3 van vorig jaar moest ik dezelfde vragen beantwoorden. Achteraf vond het merendeel het de beste E3 die men zich kon herinneren” aldus Taylor. Hij voegde hier overigens ook aan toe dat er dit jaar een “record aantal” persconferenties zal gaan plaatsvinden.

Dit weekend zal de huidige stand van zaken betreffende de E3 overigens flink onder de loep worden genomen door Boris en JJ in De Kwestie. Denk jij ook dat de E3 2016 ondanks de afmeldingen van een aantal grote partijen nog steeds episch gaat worden? Laat het ons weten in de comments!

Bron: MCV

ESA: E3 is meer dan relevant en essentieel voor de game-industrie

ESA: E3 is meer dan relevant en essentieel voor de game-industrie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch