Menu Premium

Er zijn wereldwijd 70 miljoen PlayStation 3 consoles verkocht

Gamekings Redactie 16/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft onlangs wat verkoopcijfers vrijgegeven over de PlayStation 3 en de Move controller. Er zijn wereldwijd 70 miljoen PlayStation 3 consoles verkocht. Van het Move controller systeem is zojuist de 15 miljoen barrière gebroken.

Sinds de release van de PlayStation 3 in 2006 zijn dus 70 miljoen PlayStation 3 consoles verkocht. Er zijn daarnaast 3.590 verschillende games (incl. online-only games) gemaakt en er zijn er 595 miljoen verkocht. Ga voor jezelf maar even na hoeveel omzet Sony maakt. De online content die verkocht wordt zal ook een flink zak centje opleveren, aangezien er in bijna 60 landen een goede 170.000 verschillende soorten aan online content worden verkocht. Hiervan heeft ongeveer een derde (57.000 stuks) maar iets te maken met games, de rest valt onder het kopje films en muziek e.d. De Move heeft sinds de release in 2010 al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Deze cijfers zijn niet mis.

De Xbox 360 heeft sinds de release in het einde van 2005 ongeveer 66 miljoen stuks verkocht en 18 miljoen Kinect apparaten, de Kinect is net als de Move verschenen in 2010. Ook qua hoeveelheid verschillende games en de verkoop ervan ligt het ongeveer gelijk. De grootste competitie voor Sony is dus duidelijk niet onder de indruk van de cijfers.

Daarnaast blijven zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3 verkopen.Voor Microsoft en Sony is dit natuurlijk geen motivatie om de next-gen consoles snel uit te gaan brengen, maar misschien is dit kennelijk ook voorlopig nog niet nodig. Het hele TeamXbox of TeamPlayStation ding blijkt in ieder geval eens nergens op gebaseerd.

Er zijn wereldwijd 70 miljoen PlayStation 3 consoles verkocht

Er zijn wereldwijd 70 miljoen PlayStation 3 consoles verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch