Menu Premium

Epic Games brengt nieuwe game Battle Breakers uit voor PC en mobile

Reilly 14/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic Games heeft vandaag een nieuwe game uitgebracht: Battle Breakers. De game is beschikbaar voor PC, Android en iOS en is gratis te downloaden.

Wat is Battle Breakers?

Epic Games lijkt niet heel veel aandacht te hebben gegeven aan de marketing van haar nieuwste game. Het bedrijf zegt dat het spel een passieproject is, gemaakt door een klein team binnen het bedrijf.

Om te beginnen is het spel gratis te downloaden, waarbij het bedrijf inzet op microtransacties om haar centen mee te verdienen. Er is zelfs een Battle Pass systeem. Niet gek wellicht, gezien hoe succesvol dat systeem zich heeft bewezen in Fortnite.

De gameplay bestaat primair uit turn-based combat en speelt zich af op een veld met kristallen. Je beschikt over een team aan characters die allemaal hun eigen speciale abilities hebben. De characters kun je vrijspelen of kopen en je kunt het team samenstellen zoals je wilt.

Een battle.

Elke beurt krijg je een gelimiteerd aantal zetten die je kunt gebruiken. Klik op een kristal en je hebt kans dat er een vijand uit komt, maar ook kans op een coin of een item. Hoe meer kristallen je kapot maakt, hoe verder het slachtveld zich openbaart. Het uiteindelijk doel is om een speciale key te vinden waarmee je door kunt naar het volgende level.

De Overworld.

De combat heeft strategische elementen: een vuur aanval zal bijvoorbeeld extra damage toen tegen natuur-vijanden, terwijl een vuur aanval tegen water-vijanden juist minder damage doet. Andere abilities hebben bijvoorbeeld weer defensieve attributen waar je je team mee beschermt.

Battle Breakers is vanaf nu te downloaden. Hoewel het succes van Fortnite moeilijk te evenaren is, zal Epic natuurlijk vast hopen dat ook dit spel een succes wordt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch