Menu Premium

Epic: Een Gears of War First-Person Shooter is mogelijk

Gamekings Redactie 06/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic: Een Gears of War First-Person Shooter is mogelijk. Rod Fergusson, de executive producer van de Gears of War serie, sluit de mogelijkheid niet uit om van de derdepersoons knalfranchise een heuse first-person shooter te maken. Als je ooit hebt gefantaseerd over een Gears of War FPS, dan zouden je dromen wellicht werkelijkheid kunnen worden.

“Ik geloof in de uitspraak ‘zeg nooit, nooit'”, meldt Fergusson in gesprek met Official Xbox Magazine. “Het gaat allemaal om wat er momenteel interessant is in de industrie en waar de fans willen dat we naartoe gaan. We kijken naar wat zinvol is en bewegen in die richting.” Het zijn voorlopig dus nog maar wilde ideeën, maar wie weet krijg je in de toekomst de kans om ‘up close and personal’ de Locust doormidden te zagen met de befaamde chainsaw-bayonets. Met bloed en ingewanden die je scherm besmeuren als gevolg. Je zou het bijna kunnen proeven denk ik…

De executive producer gaf daarnaast nog wat details vrij over de komende spin-off van de serie, Gears of War: Judgment, die wordt ontwikkeld door People Can Fly, het team achter Bulletstorm. “Onze Gears game was zwaar ‘scripted’ met veel tussenfilmpjes en verhalende dingen. People Can Fly mikt heel erg op een hoge herspeelbaarheid binnen een level, vanwege het Smart Spawn System. Hun campaign is een ander soort campaign, maar in de kern gaat het om Kilo squad, Lancers en dekking nemen. Het is een Gears game”, aldus Rod.

Een Gears of War FPS, mocht die er ooit komen, laat ongetwijfeld nog een lange tijd op zich wachten. De titel waar Gears-fans zich voorlopig op kunnen verheugen, is uiteraard Gears of War: Judgment. Maar ook voor deze spin-off zullen de fanaten een flinke dosis geduld moeten hebben, aangezien de game pas in juni 2013 verschijnt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch