Menu Premium

Elk personage heeft eigen morele keuzes in Fable Legends

Karim Shehata 02/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de eerste Fable, die jaren geleden verscheen voor de eerste Xbox, was het mogelijk om met jouw eigen personage op een interactieve manier te kiezen of je een ‘bad-guy’ of een ‘good-guy’ wilde zijn. Dit deed je door middel van je eigen gedrag in de game; koos je ervoor om iemand te helpen, dan ging het balkje de ‘goede’ kant op, vermoorde je diegene daarentegen, dan ging het balkje de ‘slechte’ kant op. Ook begon het personage waarmee je de game speelde dan van uiterlijk te veranderen, door middel van bijvoorbeeld hoorntjes. Dit gegeven lijkt op een iets wat gecompliceerdere manier ook te gaan gelden voor de andere personages in de spelwereld van Fable, want elk personage heeft eigen morele keuzes in Fable Legends.

Dit meldt David Eckelberry, game director bij Lionhead voor Fable Legends. “Alle personages maken verschillende morele keuzes en er zijn opties om het juiste, of het slechte te doen. Het karakter van het personage wat je kiest, staat wel al vast”, aldus Eckelberry. Het lijkt er dus op dat we niet meer alles aan het karakter van het personage in kwestie kunnen veranderen, maar we kunnen het dus nog wel een beetje de kant op kneden die je zelf voor ogen hebt.

De game director van Fable Legends legt verder de verschillen tussen de bepaalde personages uit. Zo zijn sommigen volgens hem net Superman, wat inhoudt dat alles wat zij doen aan het ‘goede’ toeschreven mag worden. Er zijn ook mensen aan de goede kant die uit zijn op het geld en ook personages die aan diezelfde goede kant zitten die nogal agressief zijn. “Zij vermoorden soms iemand, maar er is dan niemand die er echt om geeft. Ze komen er mee weg, omdat ze aan de goede kant staan”, aldus Eckelberry.

Hoewel je in deze game natuurlijk veel bezig bent met jezelf, is het ook de bedoeling om wat aandacht te besteden aan anderen. Zo is het mogelijk om relaties te krijgen en te ontwikkelen met de andere Heroes, die je tegenkomt in de main story, maar ook in ‘side stories’. “Je ziet de interactie tussen jouw personage en de anderen. Na verloop van tijd wordt je hero steeds beter in het ontwikkelen van relaties met andere spelers”, zo vervolgt hij.

Er zijn op het moment vier klassen aangekondigd, maar volgens Eckelberry kunnen we er nog meer verwachten. “Zolang de game nog niet uit is, hebben we genoeg tijd om nog van alles uit te doeken te doen omtrent Fable Legends”, aldus de game director. We kunnen dus nog veel meer verwachten van Fable Legends in de komende maanden!

Elk personage heeft eigen morele keuzes in Fable Legends

Elk personage heeft eigen morele keuzes in Fable Legends

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch