Menu Premium

Elite: Dangerous legt focus op SteamVR

Rik Koning 22/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: De community chief bij Frontier Development, genaamd Zac Antonaci, heeft in een statement verduidelijkt dat ze de Oculus-ondersteuning niet volledig laten varen: “We blijven actief werken met Oculus en komen met een update wanneer we er één hebben. We ondersteunen en juichen alle vormen van VR toe.” Ook werd duidelijk dat Frontier geen exclusieve deal heeft getekend met Valve of HTC en dat de consumentenversie van Oculus gewoon support zal krijgen. De main-focus ligt echter wel op SteamVR.

Origineel bericht:

De game-industrie is al een behoorlijke tijd in de ban van virtual reality. Daar waar sommige mensen twijfelen of het principe ooit echt populair gaat worden, zijn anderen er heilig van overtuigd dat dit “the next big thing” is voor gaming. Het begon allemaal met de Oculus Rift, die eerder deze maand nog onder vuur kwam te liggen na de bekendmaking van de retail prijs. Nu volgt nog een tegenvaller voor de mannen van Oculus VR; het lijkt er namelijk op dat Elite: Dangerous de ondersteuning voor de Oculus heeft laten varen.

Elite: Dangerous is één van de eerste AAA-titels die echt rekening heeft gehouden met virtual reality tijdens de ontwikkeling en was eerder al te spelen met de Oculus Rift Developement Kit 1 en 2. De game leent zich met zijn ruimteschepen dan ook uitstekend voor VR, maar op de site is niks meer over de Oculus te vinden.

Developer Frontier Developments vertelde in een reactie “We hebben VR nu al een paar jaar ondersteund en zijn mogelijk ‘s werelds leidende game op het gebied van virtual reality. We willen spelers dan ook de beste VR-ervaring bieden en hebben daarom besloten ons te focusen op de SteamVR.” Het lijkt er dus op dat Elite: Dangerous-ontwikkelaar Frontier over is gelopen van het Oculus-kamp naar het Valve-kamp.

Wat dit precies voor de game gaat betekenen, is nog niet bekend. Ondanks dat de game geen exlusiviteitsdeal zou hebben met Valve, werd bekend-gemaakt dat de game alleen Oculus-software tot versie 0.6 zal ondersteunen. De game zal waarschijnlijk dus niet speelbaar zijn met de consumentenversie die momenteel al als pre-order beschikbaar is, al wilde Frontier daar momenteel geen uitspraken over doen.

Bron: VG24/7

Elite: Dangerous laat Oculus-ondersteuning vallen voor SteamVR

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch