Menu Premium

Einde verhaal voor Resistance

Gamekings Redactie 26/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag gaat de boeken in als een donkere, droevige dag voor liefhebbers van Resistance. Sony heeft namelijk gemeld dat er geen plannen meer zijn om Insomniac’s sci-fi shooter voort te zetten. De stekker gaat er zodoende uit en het lijkt erop dat het einde verhaal, finito, over en uit is voor Resistance.

“Het is spannend geweest om aan de Resistance franchise te werken, maar voor de toekomst hebben we geen definitieve plannen”, meldde Daniel Brooke van Sony Computer Entertainment Europe. Dit betekent dat de serie met Resistance: Burning Skies (op de Vita), mogelijk onbewust, haar zwanenzang heeft gezongen.

Dat Insomniac met de franchise kapte, was in ieder geval zeker. De studio heeft eerder gemeld dat ze met de serie “een logische conclusie hadden bereikt met het verhaal dat ze wilden vertellen.” Insomniac werkt momenteel aan Overstrike, die vorig jaar werd aangekondigd op de E3, onder uitgever EA. Dit wordt tevens de eerste multiplatform game van de ontwikkelaar.

Na vijf Resistance titels is het voor deze shooter blijkbaar afgelopen. Wie weet wordt de serie in de toekomst nieuw leven ingeblazen. Althans, dat kunnen de fans voor nu alleen nog maar hopen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch