Menu Premium

Einde verhaal SEGA Benelux

Gamekings Redactie 28/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het doek valt voor het Amsterdamse hoofdkantoor van SEGA. Naast het sluiten van de Benelux afdeling is het ook meteen einde verhaal voor vier andere kantoren, waaronder drie in Europa.

Europa lijkt dus niet meer prioriteit te hebben bij de bedenkers van Sonic the Hedgehog. Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn de overige Europese kantoren die hun deuren moeten sluiten. Ook is de koek op voor het kantoor in Australië. Crikey Mate!

Vorige week was al bekend gemaakt dat Roel Peeters, de pr-manager, was vertrokken. Helaas is het dus zo dat dit de eerste stap was voor het sluiten van het gehele kantoor. De overige medewerkers verlaten gefaseerd het bedrijf.

Jurgen Post, de COO van SEGA Benelux, heeft bij Entertainment Business te kennen gegeven dat het kantoor wel open blijft tot september. Voor die tijd zal het bekend worden wie de distributie op zich gaat nemen voor de SEGA games in de Benelux. Wie zal dat worden?

Dit betekent dus niet dat dit het einde is voor SEGA, het gaat hier om een strategieverandering. Er wordt vanaf nu meer de focus gelegd op digitale distributie. Hierbij worden de belangrijkste IP’s in acht genomen: Sonic, Aliens, Total War en Football Manager. Het is de bedoeling dat er op jaarbasis tussen de vier en vijf fysieke games uitkomen en tussen de 50 en 75 digitale releases.

Het is een zwarte dag in gaming history…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch