Menu Premium

Eerste Steam Machine verschijnt in november in de winkels

Tim Koelen 04/06/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

In maart werd het nieuws al aangekondigd tijdens de Game Developers Conference door Valve, maar de allereerste Steam Machines die werken op de SteamOS, zullen nu dus echt verschijnen in november van dit jaar. De mensen die een Steam Machine gepreorderd hebben zullen 16 oktober hun exemplaar al ontvangen.

De eerste Steam Machines zullen als eerste uitgebracht worden door computerfabrikanten Alienware en CyberPower. Bij de gloednieuwe console zal ook een Steam Controller bijgevoegd worden. Andere fabrikanten die werken met het op Linux gebaseerde SteamOS zullen in de komende tijd meer laten weten over de pre-orders.

De Steam Machines zullen variëren in prijs, zo is de prijs van de goedkoopste Steam Machines vergelijkbaar met die van de huidige consoles. De prijs stijgt naarmate de hardware beter wordt en kan in de duizenden euro’s lopen. De prijs van de Steam Controller wijkt daarnaast niet veel af van de prijzen van de DualShock 4 en de Xbox One controller. Ook worden er Steam Machines speciaal gefabriceerd om de SteamVR van HTC en Valve te kunnen ondersteunen. Bij de release zal de Steam Machine zo’n 1000 tot 1200 games ondersteunen volgens Valve.

Wil jij je games straks op een Steam Machine spelen, of houd je het liever bij de PC en/of console? Vertel het ons in de comments!

Bron: Polygon

Eerste Steam Machines verschijnen in november

Eerste Steam Machines verschijnen in november

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch