Menu Premium

Eerste BioShock komt naar iOS

Karen Koch 04/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is al een paar jaar geleden dat de gaming community voor het eerst werd voorgesteld aan Rapture, de inmiddels iconische stad uit BioShock. De eerste BioShock kwam al in 2007 uit voor de Xbox 360 en de PC, en PlayStation 3-eigenaren konden in 2008 ermee aan de slag. Dat mensen nog niet helemaal klaar zijn om afscheid te nemen van de stad Rapture bleek ook wel uit de BioShock Infinite DLC Burial At Sea, die zich ook op die locatie afspeelde. Nu krijgen we nog meer bewijs dat gamers meer Rapture willen, want de eerste BioShock komt naar iOS.

Toen BioShock zeven jaar geleden voor het eerst uitkwam, werd de game met open armen ontvangen. Critici en gamers overal prezen de game voor de sfeer, de gameplay en vooral het verhaal. De status van de game als klassieker zal dan ook geen kleine rol hebben gespeeld in de beslissing een port voor iOS-systemen te maken. De originele BioShock zal zijn weg naar iOS-systemen banen met behulp van hetzelfde team dat ook XCOM: Enemy Unknown naar draagbare systemen heeft gebracht, 2K China. De game zal geen concessies doen wat gameplay betreft en de port zal dan ook gewoon de volledige BioShock bevatten, maar wel exclusief DLC.

Het is te spelen door middel van het touchscreen, wat bij dual-analog controls in de buurt moet komen, of door middel van een speciale controller voor iPhones en andere i-systemen. De port naar draagbare systemen betekent wel dat de game op een aantal grafische aspecten moet inleveren. Het zal er namelijk niet zo mooi uitzien als wanneer het op een grote TV wordt afgespeeld. Zo zal de port minder kunnen spelen met schaduwen en fog-effects. Toch lijken de graphics genoeg van de BioShock-sfeer moeiteloos over te brengen, zodat men ook on-the-go deze klassieker kan herbeleven.

De BioShock-port zal niet speelbaar zijn op alle iOS-systemen, maar alleen op de nieuwere apparaten. Hieronder vallen de iPad Air, iPad Mini 2, iPad 4, iPhone 5S, iPhone 5C en iPhone 5. Er is nog geen releasedatum bekend, maar 2K probeert wel om de port nog deze zomer naar iOS-apparaten te brengen.

Eerste BioShock komt naar iOS

Eerste BioShock komt naar iOS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch