Menu Premium

Afname in de verkoop van games wordt verwacht in juli volgens NPD

Karim Shehata 13/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hij komt eraan! Het jaarlijkse feestje genaamd ‘de zomer’ staat voor de deur. Nu klinkt dat bij jou waarschijnlijk in de oren als zon, zee, strand en chicks, maar niet iedereen is even blij met de zomer. Een afname in de verkoop van games is verwacht in juli volgens NPD Group. Voor zowel uitgevers als ontwikkelaars ziet de komende periode er dus een stuk somberder uit.

NPD Group, een soort Amerikaanse variant van de Consumentenbond, brengt voor verschillende bedrijfstakken markt-analyses uit, zo ook voor de gamesindustrie. Cowen and Company heeft de cijfers van NPD eens nauwkeurig onder de loep genomen en concludeert dat de verkoop van games in Amerika in juli flink zullen dalen. Na enkele sterke titels in maart, waaronder BioShock Infinite, Tomb Raider en God of War: Ascension, weet de NPD Group dat er de komende tijd geen blockbusters uitkomen. In maart werden er nog twee procent meer games verkocht dan in maart vorig jaar, maar sinds april is er al een dalende lijn in de verkopen. Met als enige noemenswaardige game Injustice: Gods Among Us in de maand april, denkt de NPD Group dertien procent minder games te verkopen dan in april 2012. Klinkt zorgwekkend.

Wel is er ook nog goed nieuws. Injustice: Gods Among Us moest in zijn eerste week 250.000 exemplaren verkopen, maar naar alle waarschijnlijkheid zijn er al 424.000 Amerikaanse gamers met Catwoman aan de haal gegaan. In augustus voorziet NPD een stijgende lijn in de verkopen, dan komt namelijk kassakraker Madden NFL uit. Op de Nederlandse verkopen zal deze titel echter geen positieve invloed hebben, voor ons is het eerder Grand Theft Auto V die voor een flinke boost zal zorgen. Aangezien de PlayStation 4 en de nieuwe Xbox naar alle waarschijnlijkheid ook in het najaar van 2013 moeten uitkomen, is er voor gamers genoeg reden om straks na een hopelijk heerlijke zomer dik aangekleed en wel naar de winkel te gaan.

Ga jij in de zomer nog games halen? Of wacht je op de absolute toppers?

Afname in de verkoop van games wordt verwacht in juli volgens NPD

Afname in de verkoop van games wordt verwacht in juli volgens NPD

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch