Menu Premium

EA’s Soderlund wil Battlefield als de grootste shooter-franchise

Gamekings Redactie 19/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De allergrootste (vriendschappelijke) oorlog die er gevoerd wordt in de game-industrie is, je raadt het waarschijnlijk al, die tussen de Call of Duty-serie en de Battlefield-franchise. Vandaag wordt er olie op het vuur gegooid, want EA’s Soderlund wil Battlefield als de grootste shooter-franchise, zo zegt hij in een interview met MCV. Het is een beetje een open deur intrappen, maar hij heeft er wel degelijk meer over te vertellen.

Als je een groot FPS-fan bent, heb je elk najaar genoeg opties om uit te kiezen. Sowieso komt er elk jaar een nieuw Call of Duty-deel uit en er zijn altijd een aantal andere partijen die ook proberen een graantje mee te pikken van het succes van het genre. Battlefield is zo’n serie die maar één keer in de zoveel jaar uitkomt en toch met de tijd steeds meer fans weet te krijgen. Dit jaar wordt de strijd tussen Call of Duty: Ghosts en Battlefield 4 gestreden en de strijd gaat harder gevoerd worden dan ooit. De twee titels komen namelijk binnen vier dagen van elkaar uit en geld kan maar één keer uitgegeven worden. Veel mensen zijn dan ook genoodzaakt te kiezen tussen één van de twee games.

Volgens Patrick Soderlund, General Manager bij EA Games, is deze concurrentie alleen maar goed. “Competitie haalt het beste uit mensen naar boven. Als er alleen maar Battlefield was of alleen maar Call of Duty, zouden de ontwikkelaars waarschijnlijk anders te werk gaan. We kijken overigens niet naar ze en proberen juist niet te kopiëren wat zij doen”, aldus Soderlund. Toch wordt er wel rekening met Call of Duty gehouden, zo zegt hij. Soderlund is er daarnaast ook van overtuigd dat het wederzijds ook zo is. “Toen we Battlefield 3 maakten, werd er waarschijnlijk nog niet zo naar ons gekeken. Nu wel. Ze moeten wel. We hebben voor een grote deuk in de FPS-markt gezorgd en we hebben een deel van hun publiek afgepakt. Ik ga door totdat Battlefield de allergrootste shooter-franchise is.” Ambitieuze woorden van Soderlund.

We zullen zien hoe Call of Duty: Ghosts en Battlefield 4 het gaan doen. Battlefield 4 komt op 1 november uit voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De PlayStation 4-versie komt op 29 november en de Xbox One-versie wanneer deze lanceert in Nederland. Wat Call of Duty: Ghosts betreft, kunnen we aan de slag met deze game op 5 november. Dit zal ook voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 zijn. Dezelfde data als voor Battlefield 4 geldt als we het hebben over de next-gen consoles.

EA's Soderlund wil Battlefield als de grootste shooter-franchise

EA’s Soderlund wil Battlefield als de grootste shooter-franchise

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch