Menu Premium

EA wil niet dat DICE een Battlefield fabriek wordt

Gamekings Redactie 21/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA wil niet dat DICE een Battlefield fabriek wordt. EA Games vice-president Patrick Soderlund laat weten dat een Battlefield fabrieksproductie van de ontwikkelaarsstudio niet op de planning staat. DICE is aan het werken aan meer dan alleen Battlefield games op locatie in de Stockholm studio. Van de 300 medewerkers is zeker niet iedereen bezig met de shooter franchise.

“Niet iedereen werkt aan Battlefield dingen, en dat is ook de bedoeling, want we willen geen Battlefield fabriek worden”, aldus Soderlund. “De minuut dat we beginnen met het zeggen van ‘Je gaat de rest van je leven Battlefield games maken’ gaan onze medewerkers ergens anders heen. Om geweldige Battlefield games te maken moeten er ook andere dingen te doen zijn.”

“Dit is waarom we mensen hebben die heel wat rond bewegen. En natuurlijk hebben we ook het grote aantal mensen dat gewoon Battlefield wil maken omdat ze er van houden.”

Dat klinkt allemaal hartstikke redelijk. Van alleen maar hetzelfde doen, hoe vet het ook is, kan je behoorlijk moe worden. Al zou menig mens op deze aardkloot een arm en een been geven om aan Battlefield games te mogen werken, de creativiteit moet natuurlijk blijven vloeien bij het DICE team.

“Het is niet alleen nodig voor de industrie en de consumenten, maar ook voor de creatieven. Ze moeten iets anders hebben om over na te denken. Ze hebben veel creativiteit in zichzelf opgebouwd dat er uit moet komen. De dag dat we stoppen met het bedenken van nieuwe dingen… is de dag dat ik waarschijnlijk de games industrie ga verlaten.” Sluit Soderlund overtuigend af. Natuurlijk houden wij ook wel van een beetje variatie in onze games, die-hard 24/7 achter dezelfde titel zitten is ook niet alles. Of zie jij dat heel anders?

EA wil niet dat DICE een Battlefield fabriek wordt

EA wil niet dat DICE een Battlefield fabriek wordt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch