Menu Premium

EA schikt in Madden monopolie zaak

Gamekings Redactie 23/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is een einde gekomen aan de ‘class action’ (denk Erin Brockovich) rechtszaak Pecover vs. Electronic Arts, waarin EA Sports beschuldigd werd van het innemen van een illegale monopolie positie door het sluiten van een exclusieve deal met NFL football voor de Madden serie.

EA is akkoord gegaan met een schikking van 27 miljoen dollar en een aantal voorwaarden. Gamers die tussen 2005 en nu Madden voor de Xbox 360, PlayStation 3, of de Wii kochten krijgen $1,95 van hun aankoopbedrag terug en gamers die de titel voor de PlayStation 2, GameCube of Xbox kochten, krijgen maar liefst $6,79 terug.

Als het contract tussen de NCAA en EA Sports in 2014 afloopt, mag EA in de vijf jaar daarna niet een nieuw exclusief contract met de NCAA sluiten en ook mag het bedrijf geen exclusief contract met de Arena Football Leugue afsluiten gedurende een even lange periode. EA mag nog wel een niet-exclusief contract aangaan en omdat de laatste NCAA football game van een ander bedrijf dan EA nu 10 jaar oud is, lijkt het erop dat het EA zich nergens zorgen over hoeft te maken.

De vier jaar durende rechtzaak werd met name gevoerd, omdat het contract tussende NFL en EA Sports de NFL 2K serie om zeep geholpen zou hebben. De aanklagers beweerden verder dat EA zijn prijzen met 70% kon laten stijgen dankzij de deal met de NFL.

Kortom, EA mag met de NFL dus niet meer over zijn concurrentie heen walsen. Maar genoeg geouwehoer over monopolie, tijd om te gamen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch