Menu Premium

EA reageert op ontbrekende features in The Sims 4

Gamekings Redactie 08/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een paar weken terug maakte Maxis een hele hoop fans van The Sims boos door het nieuws naar buiten te brengen dat zowel de kleuterfase als de zwembaden niet in de basisversie van deeltje 4 van de levenssimulator zullen zitten. Dit schoot veel gamers in het verkeerde keelgat en dat is begrijpelijk. Al vanaf de eerste The Sims-game heb je de mogelijkheid om zwembaden aan te leggen in je, al dan niet weelderige, optrekje. De kleuterfase werd geïntroduceerd in The Sims 2 en was ook aanwezig in deel 3. Niet gek dus dat de voltallige The Sims-community op zijn achterste poten ging staan. Maxis verdedigde de keuze door te stellen dat ze een “ongelooflijk sterke fundering” wilden neerleggen met de basisgame. Het duurde dan ook niet lang of de verweten ontstonden dat ze deze features expres niet zouden toevoegen, zodat ze er later geld aan zouden kunnen verdienen in de vorm van betaalde DLC. Nu, zo’n twee weken later, vindt EA het toch wel tijd om iets meer te vertellen over wat ze precies bedoelen met die ongelooflijk sterke fundering: EA reageert op de ontbrekende features in The Sims 4.

De reden waarom je straks geen krijsende kleuters meer door je huis hebt rennen of je Sims niet meer kan laten verdrinken in een zwembad door het trappetje weg te halen, is omdat ze een groot deel van de game opnieuw gaan bouwen. Volgens Rachel Franklin, executive producer voor The Sims 4, hebben kleuters en zwembaden het veld moeten ruimen om plaats te maken voor nieuwe AI-systemen, een nieuw animatiesysteem, nieuwe audio-mogelijkheden en nog een aantal andere dingen die ervoor moeten gaan zorgen dat je Sims binnenkort meer levensecht dan ooit voelen.

Wie wil weten of die nieuwe systemen het waard zijn om je de woede van een hoop trouwe fans op de hals te halen, moet nog een maandje of twee geduld hebben. De game komt uit voor de PC en is hier in Europa vanaf 4 september te spelen.

EA reageert op ontbrekende features in The Sims 4

EA reageert op ontbrekende features in The Sims 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch