Menu Premium

EA overweegt een Mass Effect Remaster

Tim Koelen 18/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De komst van de nieuwe titel Mass Effect Andromeda laat nog even op zich wachten, de makers van BioWare zijn er druk mee bezig om deze titel op z’n vroegst in 2017 te kunnen publiceren. Daarom overweegt EA om met een Remaster te komen van de Mass Effect-trilogie.

Dat de keuze nu uitgaat voor een geremasterde reeks is opvallend. In 2015 stelde Executive Vice-President Patrick Soderlund van EA dat zij niets zien in het heruitbrengen van oude content. EA komt hier dus op terug:

“Ons standpunt is veranderd vanwege het bewijs dat er een vraag is naar remasters van verschillende games. Andere bedrijven gingen ons voor, en het is voor ons erg duidelijk geworden dat men naar een Mass Effect Remaster verlangt. We zoeken dus actief naar een manier om dit mogelijk te maken.”

“We moeten wel voorzichtig blijven met welke merken we gebruiken voor een remaster. Een remaster kan ontzettend goed uitpakken, of een enorme flater slaan als een geremasterde versie niet aanvoelt als dezelfde game van een aantal jaar terug. Ik kan wat betreft Mass Effect voor nu alleen niks beloven of aankondigen.”

Op de vraag wanneer we gameplay footage te zien zullen krijgen van Mass Effect Andromeda heeft Soderlund een kort antwoord: “binnenkort meer”. EA is volgens hem eerst bezig met het afronden van de titels die het eind van dit jaar verschijnen zoals Battlefield 1, FIFA 17 en Titanfall 2. Daarna zal EA haar focus verleggen naar Mass Effect Andromeda.

Zit jij te wachten op een geremasterde versie van Commander Shepherd? We horen het graag van je in de comments!

Bron: Videogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch