Menu Premium

EA moet 500-1000 mensen ontslaan?

Gamekings Redactie 16/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gerucht gaat dat de grote uitgever Electronic Arts binnenkort 500-1000 mensen moet ontslaan.

De ontslagronde stond oorspronkelijk vorige week gepland, maar heeft tot nu toe wat vertraging opgelopen. Na een kleine adempauze zijn de EA-werknemers nog niet uit de gevarenzone. Het doek schijnt deze week toch echt te vallen voor 500-1000 mensen. Ook al is Electronic Arts een van de grotere uitgevers, 500-1000 mensen is geen kattenpis. Volgens speculaties is deze ontslagronde als gevolg van een teleurstellend 2011. Waarbij de verkoop van games als Battlefield 3 overschaduwd werden door grote marketing uitgaven en dure overnames. Zelfs de big-budget MMO, Star Wars: The Old Republic, schijnt ondanks de goeie recensies toch tegenvallende abonnement cijfers op te leveren.

Of er deze week 500-1000 EA werknemers op straat staan, is nog maar de vraag. Het belooft ieder geval niet veel goeds voor EA en zijn werknemers.

Update: EA heeft tegenover MCV een statement gemaakt over dit nieuws, waarin ze ontkennen dat deze grote reorganisatie aan de orde is. “We hebben altijd groeiende en dynamische projecten. Op elk moment kunnen er dus mensen binnenkomen en vertrekken.”

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch