Menu Premium

EA lanceert in 2014 een nieuwe Battlefield game

Gamekings Redactie 31/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Publisher EA lanceert in 2014 een nieuwe Battlefield game, zo werd naar buiten gebracht op een teleconferentie voor aandeelhouders. Tijdens deze teleconferentie zijn de financiële resultaten van de Q3 2012 openbaar gemaakt en traditioneel worden dan ook voorspellingen voor de toekomst gemaakt.

Bij grote titels volstaat een goede tease al voor de nodige buzz, en dus kon EA Labels president Frank Gibeau volstaan met de uitspraak dat EA “volgend jaar met een nieuwe Battlefield game zal komen” en zeggen dat EA “erg verheugd is om binnenkort met veel nieuwe informatie hierover naar buiten te treden.”

Ook bevestigt EA dat het nieuwe deel in de franchise een next-gen titel is, of in hun woorden ‘gen-four’. We zijn dan wel heel benieuwd naar het grafische spektakel dat volgt, aangezien deeltje 3 er al vingerlikkend goed uit ziet. Dagdromen hierover is in ieder geval een fijne hobby tot de eerste screenshots gelanceerd worden.

Dat Battlefield 3 het nog steeds goed doet in de boeken van EA was duidelijk met een gerapporteerde 108 miljoen dollar aan inkomsten in Q3, en intussen 2,9 miljoen geabonneerde spelers. EA vertelde met deze cijfers in de hand dat Battlefield 3 samen met FIFA nu gepositioneerd zijn als twee van de belangrijkste digitale platforms in de industrie.

In hetzelfde genre kwamen ook de teleurstellende resultaten van Medal of Honor aan bod. “Het heeft de cijfers van een flop”, vertelt COO Peter Moore, en verdwijnt daarom voorlopig uit de rotatie. Niet voorgoed waarschijnlijk, want EA noemt het een ‘ingelaste rustpauze’ voor de franchise. Hij kon het niet nalaten toch nog even op te merken dat de game in zijn ogen overdreven negatieve reviews heeft ontvangen, een belangrijke oorzaak voor consumenten om de game links te laten liggen.

Het jaar 2014 klinkt ongetwijfeld nog ver weg in de oren van sommigen van jullie, maar het betekent ook dat er ruim de tijd voor wordt genomen om van de game het uiterste te vragen. Dat is een goed iets toch? Battlefield 4 wordt dit jaar verwacht. Krijgen we Bad Company 3 voorgeschoteld in 2014, of hebben jullie een andere voorkeur welke weg deze nieuwe Battlefield moet inslaan? Laat het ons weten.

EA lanceert in 2014 een nieuwe Battlefield game

EA lanceert in 2014 een nieuwe Battlefield game

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch