Menu Premium

EA is de best verkopende uitgever in de UK van 2012

Gamekings Redactie 04/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het jaar 2012 was een goed jaar voor Electronic Arts in het land van de verenigde koninkrijken. Op het gebied van best verkochte games staat EA in de UK namelijk helemaal boven aan het lijstje. Oftewel, EA is de best verkopende uitgever in de UK van 2012. Het lijstje gaat als volgt:

1. EA
2. Activision
3. Ubisoft
4. Nintendo
5. Microsoft
6. Sega
7. Warner Bros
8. Take-Two
9. THQ
10. Square Enix

Het zal niemand die een klein beetje een idee heeft waar mensen in de UK dagelijks mee bezig zijn verrassen dat dit voornamelijk door FIFA 13 komt. De voetbal game is wereldwijd 4,3 miljoen keer over de toonbank gevlogen en heeft in de UK een paar weken achter elkaar op nummer één gestaan.

Activision komt daarachter, dit voornamelijk door het grote succes van Skylanders: Giants. En hoewel Black Ops 2 het minder heeft gedaan dan vorige Call of Duty’s kan je niet zeggen dat het niet verkocht is. Hoewel Ubisoft dit jaar met ‘banger’ na ‘banger’ is uitgekomen (Assassin’s Creed 3, Far Cry 3, Ghost Recon: Future Soldier en Just Dance) moet het genoegen nemen met een derde plek.

Dit gevolgd door Nintendo die afgelopen jaar natuurlijk een nieuwe console uitbracht. Samen met alle launch games is een vierde plek voor Nintendo misschien toch tekenend voor het kleine succes van de Wii U.

Ook opvallend is een negende plek voor het wankelende THQ. De uitgever heeft een spannend jaar achter de rug en is onlangs nog uit de problemen geholpen. Met een negende plek zijn ze toch boven SquareEnix geëindigd dat dit jaar met Hitman: Absolution en Sleeping Dogs zeker niet onverdienstelijk is geweest.

Als je nog opvallende dingen hebt gezien, of nog interessante inzichten hebt over deze uitslag, aarzel dan niet om ons hiervan op de hoogte te stellen in de comments!

EA is de best verkopende uitgever in de UK van 2012

EA is de best verkopende uitgever in de UK van 2012

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch