Menu Premium

EA gooit servers dicht met Online Pass

Gamekings Redactie 19/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA gooit binnenkort een aantal servers dicht om kosten te besparen. Ook bij EA Sports MMA, waar sommigen een Online Pass voor hebben betaald, gaat op 13 april de stekker eruit.

Laat dat toch even slecht nieuws zijn voor de twaalf man die de desbetreffende games nog online spelen, al helemaal als er eentje de Online Pass van zo’n game nog maar net heeft gekocht. Het is, weinig spelers of niet, hoe dan ook een lullige ingreep voor de Online Pass kopers. Helaas zijn deze beslissingen onvermijdelijk. De uitgever zegt dit te doen vanwege kostenbesparing: “Wanneer oudere titels worden vervangen met nieuwere games, daalt het aantal spelers van die oude games enorm, vaak tot minder dan 1% van het totale spelersaantal van EA titels. Zo wordt het niet meer haalbaar om het werk, dat achter die online services zit, voort te zetten”, legde EA uit.

De ‘jongste’ games waar de servers van offline gaan, zijn EA Sports MMA met 18 maanden op de teller en de 15 maandjes jonge arcadetitel Spare Parts. Andere games die het zonder hun online multiplayer zullen moeten doen, zijn Burnout Revenge, FIFA 10, The Godfather II, Need for Speed: ProStreet en The Saboteur. Voor al deze titels is het feestje dan toch echt afgelopen op 13 april. De complete lijst is bekend gemaakt op de officiële website van EA.

Speel jij eigenlijk nog steeds één van deze games regelmatig online?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch