Menu Premium

E3 2013 Poll: Always online

Gamekings Redactie 10/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is niets nieuws, maar zorgt alsnog voor de nodige opschudding: het altijd online zijn om te kunnen gamen. Bij de Xbox One wordt het door een behoorlijke groep mensen beschouwd als iets negatiefs. Ook bij SimCity zorgde dit voor nodige opschudding. Toch doet bijvoorbeeld Steam dit ook. Wat zorgt ervoor dat het op het ene platform wel kan en op het andere niet zonder de nodige klachten? Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk, wat vind jij er van? Zou jij als gamer een console kopen als die altijd online moet zijn om een game te spelen? Laat het weten in de E3 2013 Poll: Always online.

Er komt steeds meer naar buiten natuurlijk rondom al het E3 gamenieuws. Maar iets wat de gamewereld al een tijdje bezig houdt zijn de ontwikkelingen rondom het altijd online zijn. Heeft het meerwaarde of niet? Wat veel mensen niet vertrouwen aan ‘altijd online’ ligt natuurlijk bij elke game of platform anders. Zo was het bij SimCity het probleem dat men niet in de trein kon gamen. Iets wat met de console natuurlijk sowieso een stuk lastiger is, maar hier niet de kwestie is. Waarom moet je online zijn bij een game als jij niet online aan het gamen bent? Wat doen ze met die informatie en waarom is het zo belangrijk dat je niet kunt spelen wanneer je dat niet bent? Er zijn nog genoeg vragen rondom dit “probleem”, maar wie weet worden die later vandaag nog beantwoord.

Vooral bij de Xbox One ontstond de controverse door de Kinect 2.0. De combinatie van een console die je altijd online moet hebben en een camera die alles van je kan opnemen, zorgt voor een beangstigend gevoel. Het recente nieuws dat regeringen de nodige gesprekken opnemen en daarmee meer van je weten dan je lief is, zal ook niet helpen bij deze angst. Maar uiteindelijk lijken we naar een samenleving te gaan waar je niet anders kunt dan gedeeltelijk een online leven te leiden en waar alles online wordt bijgehouden. Vind jij het dan ook een stap naar de toekomst of juist een stap dichter naar privacyschending? Laat het weten in de E3 2013 Poll: Always online.

E3 2013 Poll: Allways Online

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch