Menu Premium

[E3 2012] Nintendo zet in op sociale aspect gaming

Gamekings Redactie 05/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo’s persconferentie stond bol van de aankondigingen, maar één trend was door de hele presentatie merkbaar: social gaming. Nintendo heeft er vertrouwen in dat het toevoegen van sociale elementen aan games én gameplay de toekomst is.

De duidelijkste uiting van deze nieuwe strategie was te zien in de eerder aangekondigde Miiverse. Miiverse gaat een nieuw soort hoofdmenu worden, waar vanuit alle interacties met je Wii U plaats gaan vinden. Elke game of applicatie verschijnt als een tegeltje waar zich Mii’s omheen verzamelen. Deze Mii’s bestaan uit profielen op je eigen Wii, je vrienden en mensen die je ontmoet hebt gedurende je online avonturen. Je kunt dan met elkaar communiceren door tekstballonnen, tekeningetjes en zelfs screenshots van je huidige game.

Maar misschien nog belangrijker is een tweede teken van deze nieuwe strategie, het versocialiseren van de gameplay. Zo zul je binnen games kunnen gaan communiceren over je huidige voortgang of die ene lastige jump. Daarnaast wordt het makkelijker om je vrienden (en vreemden) online uit te dagen voor allerlei games. Je kunt zelfs je vrienden helpen door met de gamepad omgevingen aan te passen. Met de nieuwe mogelijkheden van de Wii U Gamepad zul je dan ook makkelijker even snel een potje tegen vrienden kunnen gamen, door simpelweg op een paar knoppen op je Gamepad te drukken.

Ook in de games is het sociale aspect goed terug te vinden. In titels als Sing (voorlopige titel), Just Dance 4 en Wii Fit U zien we games die specifiek gemaakt zijn om samen met anderen te spelen, zoals familie of vrienden. Iets waar natuurlijk de eerste Wii ook al hevig op inzette. De extra functionaliteiten die de Gamepad heeft zou de gameplay een extra boost moeten geven, maar het lijkt vooralsnog meer van hetzelfde.

Ongetwijfeld zullen deze functionaliteiten een hoop extra leuke gameplay brengen, en zal het sociale aspect een bestaande dimensie van het gamen wat verder verkennen. Maar Nintendo had ook beloofd de hardcore gamer tegemoet te komen, en die belofte lijken ze toch niet helemaal te kunnen houden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch