Menu Premium

[E3 2012] Aankondiging Microsoft Xbox SmartGlass

Gamekings Redactie 04/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de E3 persconverentie van Microsoft vandaag, is er een nieuw product aangekondigd dat de naam: Xbox SmartGlass draagt. Dit geeft de Xbox een shitload aan nieuwe opties met tablets en smartphones.

Om precies te zijn is het mogelijk om te ‘syncen’ met verschillende apparaten. Je kan bijvoorbeeld rustig een film aan het kijken zijn op je Android tablet of iPhone, het pauzeren, en verder kijken op je Xbox. Dit kan natuurlijk allemaal met handige Kinect besturing.

Het gaat zelfs nog verder dan dat, want er zijn ook mogelijkheden om voorbij het normale bestand te gaan en extra informatie te verkrijgen. Het voorbeeld wat aangedragen werd, was het kijken naar de hitserie Game of Thrones op je televisie en ondertussen realtime een kaart op je telefoon of tablet hebben staan, waarop je kan zien waar alles zich precies afspeelt in Westeros. Soms geen overbodige luxe in die serie.

Gelukkig blijft het niet bij series en films, maar gaan de game ontwikkelaars ook een stukje van de taart aansnijden. Hier werd een voorbeeld getoond van Halo 4, waar jij als speler je in-game stats op je tablet kan bekijken. Ook dit gebeurt realtime zonder dat je dus in-game een menu door moet spitten op je televisie tijdens je spannende online potje slachten.

Xbox SmartGlass komt aankomende herfst uit op Windows 8 en Xbox 360.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch