Menu Premium

Duitse PS4-bezitters kunnen alleen Duitsers uitnodigen voor SharePlay

Angelique Grift 04/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Onze oosterburen hebben pech wanneer ze de nieuwste PlayStation 4-functie SharePlay willen testen met hun vrienden in het buitenland, want Duitse PS4-bezitters kunnen alleen Duitsers uitnodigen of door Duitsers worden uitgenodigd voor SharePlay.

Sony heeft niet eerder gesproken over dit kleine detail. Redditor Alkanida kwam erachter nadat zijn vriend uit Groot-Brittannië hem uitnodigde voor een potje FIFA 15. Helaas werd hem pijnlijk duidelijk dat de SharePlay-functie alleen in aangegeven regio’s of landen gebruikt kan worden. Het was al wel bekend dat er een aantal vereisten zijn om SharePlay te kunnen gebruiken. Zo moeten beide gebruikers vrienden zijn op het PlayStation Network, de game moet in beide landen beschikbaar zijn en uiteraard moeten de gamers aan de aangegeven leeftijdsrestrictie voldoen.

Deze regels voor het gebruik van de functie zijn te lezen op de FAQ-pagina van PlayStation’s website. Helemaal onderaan de pagina is een apart kopje te vinden voor Duitsers, waarin inderdaad staat vermeld dat onze gamende oosterburen alleen met elkaar SharePlay kunnen gebruiken. Dat is echter niet het enige, want ze moeten ook nog hun ID-nummer invoeren. Dit moeten ze doen om te kunnen verifiëren dat ze daadwerkelijk oud genoeg zijn om de game te mogen spelen en delen.

Duitse PS4-bezitters kunnen alleen Duitsers uitnodigen voor SharePlay

Duitse PS4-bezitters kunnen alleen Duitsers uitnodigen voor SharePlay

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch