Menu Premium

DriveClub’s visuele kwaliteit is net zo belangrijk als gameplay

Gamekings Redactie 26/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de ondertussen wel redelijk gevestigde current-gen consoles en de PC die al jarenlang een eigen platform is, is het anno 2014 voor veel gamers belangrijk wat de framerate is van een game. PC-gamers kunnen al jarenlang genieten van 60fps, terwijl het voor de consolemarkt relatief nieuw is, gezien daar 30fps vaak nog de standaard is. De PlayStation 4 en Xbox One zijn beide niet sterk genoeg om zowel op visueel als framerate-vlak alles uit de kast te trekken, waardoor er door ontwikkelaars keuzes gemaakt moeten worden. Ook bij Evolution Studios is dat het geval en voor hun aankomende racegame wordt de keuze gemaakt deze niet naar 60fps te pushen, maar deze op 30fps te laten draaien. DriveClub’s visuele kwaliteit is net zo belangrijk als gameplay volgens game director Paul Rustchynsky, waardoor de rekenkracht van de PlayStation 4 niet alleen voor het tweede wordt bewaard.

In een interview met Edge Online vertelt Rustchynsky om welke redenen Evolution Studios bepaalde keuzes heeft gemaakt voor DriveClub. In een genre als racegames is precisie en snelheid ontzettend belangrijk en er werd dan ook aan de man in kwestie gevraagd of het ‘opofferen’ van de framerate het wel waard is. Rustchynsky is van mening dat dit zeker het geval is. “Ik vermoed dat veel mensen vinden dat we compromissen gemaakt hebben op het gebied van gameplay door te kiezen voor 30fps, maar we hebben ontzettend veel aandacht besteed aan de reactiesnelheid van de controller naar de game zodat je jezelf altijd verbonden blijft voelen en geen gebrekkige ervaring hebt tijdens het spelen”, zo vertelt DriveClub’s game director.

“Het gaat om balans, omdat je niet alles kunt doen op een platform. De PlayStation 4 is geweldig om mee te werken en we hebben ontzettend ons best gedaan om alles eruit te persen. Het is keuzes maken en ik denk dat we de juiste beslissingen hebben genomen om de beste racegame te maken als we kunnen. Wat je namelijk terugkrijgt, is exceptionele audio en visuele kwaliteit met een gelikte interface om DriveClub’s sociale aspecten te ondersteunen.”

Ze hebben bij Evolution Studios veel aandacht besteed aan het geluid en de kwaliteit van de auto’s, zodat deze precies hetzelfde zijn als hun echte varianten. Elke auto die in de game speelbaar is, is ook bij Evolution Studios aanwezig geweest om alle audio op te nemen. Audio director Alan McDermott, die ook aanwezig was bij het interview, vertelt dat zowel Mercedes als BMW gevraagd hebben om de audio-opnames van hun auto’s te kunnen gebruiken die gemaakt zijn door de game-ontwikkelaar, om hun eigen audiobibliotheek te vervangen. Daarnaast moeten de auto’s ook op visueel vlak op de polygoon precies identiek zijn.

DriveClub had eigenlijk moeten uitkomen bij de lancering van de PlayStation 4, maar volgens Evolution Studios had er dan flink in de game gesneden moeten worden. Dat DriveClub de oorspronkelijke datum niet gehaald heeft, is ondertussen meer dan duidelijk en ook is het zeker dat de game uitkomt op 8 oktober. Dat gebeurt enkel en alleen op de eerder genoemde console van Sony.

DriveClub's visuele kwaliteit is net zo belangrijk als gameplay

DriveClub’s visuele kwaliteit is net zo belangrijk als gameplay

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch