Menu Premium

DriveClub verkocht 999 procent meer in UK tijdens Black Friday week

Karim Shehata 01/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week vrijdag was het Black Friday en naar traditie vliegen games en consoles dan over de toonbank. Dat was dit jaar niet anders, want veel websites beginnen langzamerhand te melden dat de Xbox One erg vaak is verkocht afgelopen vrijdag in de Verenigde Staten. In Groot-Brittannië lijkt Sony, en in het bijzonder Driveclub, spekkoper te zijn geweest, want de game verkocht 999 procent meer tijdens de feestelijke Black Friday week.

Dit valt op te maken uit de GFK Chart-Track die naar buiten is gekomen. Deze lijst laat iedere week zien welke games flink over de toonbank vliegen en DriveClub maakte een wel heel opvallende sprong. De game dreigde roemloos uit de lijst te verdwijnen, maar is inmiddels keihard terug in de top 10. Dit komt waarschijnlijk doordat de PlayStation 4 bundel met DriveClub tijdens Black Friday flink afgeprijsd was. Er is echter altijd baas-boven-baas, want DriveClub moet games als Assassin’s Creed Unity, Grand Theft Auto V, Far Cry 4 en Pokemon Omega Ruby & Alpha Sapphire voor zich dulden. Het vorig jaar verschenen Assassin’s Creed IV: Black Flag zit DriveClub opmerkelijk genoeg op de hielen, want ook deze game heeft tijdens Black Friday in Groot-Britannië een flinke sprong in de lijst gemaakt. Call of Duty: Advanced Warfare is de nummer 1 van de lijst en verkocht opvallend genoeg veel meer Xbox 360 en PlayStation 3 exemplaren in vergelijking met de verkopen van de shooter op de next-gen consoles. Middle-Earth: Shadow of Mordor sluit de top 10 glansrijk af.

Opmerkelijk is dus dat DriveClub en Assassin’s Creed IV: Black Flag keihard zijn teruggekomen en de games van dit jaar flink op de hielen zitten in Groot-Britannië. Cijfers over de Nederlandse verkopen tijdens Black Friday zijn overigens niet bekendgemaakt, waardoor we het voorlopig moeten doen met de cijfers, procentjes en sappige lijstjes van onze overzeese buren.

Bron: GFK Chart-Track, Videogamer

DriveClub verkocht 999 procent meer in UK tijdens Black Friday week

DriveClub verkocht 999 procent meer in UK tijdens Black Friday week

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch