Menu Premium

Dragon’s Dogma: Dark Arisen is aangekondigd

Gamekings Redactie 21/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dragon’s Dogma: Dark Arisen is aangekondigd op de Tokyo Game Show. Capcom laat vanuit het land van de rijzende de zon weten dat Dragon’s Dogma een grote uitbreiding krijgt. Dark Arisen verschijnt in 2013 voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Hoewel er momenteel alleen nog over een Japanse release is gesproken, houden wij je in de tussentijd op de hoogte wat je kunt verwachten van de extra’s voor deze game.

Dragon’s Dogma kwam afgelopen mei uit en kreeg uiteenlopende kritieken, maar heeft de belofte van Skyrim-killer nooit echt waar kunnen maken. De action role-playing game had sterke hack ‘n slash gameplay elementen, een gaaf pawn systeem, enorme monsters, maar ook een open wereld die niet compleet wist te overtuigen. De titel behaalde een licht commercieel succes en eind juli werd het magische getal van één miljoen verkochte exemplaren genoteerd. Met dat goede nieuws liet Capcom weten dat ze het niet bij één game zouden laten zitten en beloofde deze drakengame om te toveren tot een heuse franchise.

Capcom heeft helaas nog weinig details vrijgegeven over de uitbreiding, maar de naam Dark Arisen neigt natuurlijk naar een duistere versie van het hoofdpersonage uit het origineel. De Japanse ontwikkelaar en uitgever belooft binnenkort meer informatie vrij te geven. In de tussentijd laten ze weten dat voor het eind van het jaar een Speedrun- en Hard modus aan Dragon’s Dogma toegevoegd worden. De speedrun daagt je uit om de game zo snel mogelijk uit te spelen en wanneer je dit doet binnen bepaalde tijden zit er een dikke, vette beloning op je te wachten. De hard modus maakt de game een stuk moeilijker, maar houd voor ogen dat Dragon’s Dogma al aardig pittig is zonder deze modus. Het mooie aan de hard modus is dat de beloningen extra waardevol zullen zijn.

Capcom maakt duidelijk dat ze Dragon’s Dogma’s IP flink willen uitbuiten en er een ware franchise van gaan maken. Wat denk jij? Maakt Capcom de juiste keuze om een Dogma-franchise te beginnen of hadden ze dit plan beter links kunnen laten liggen?

Dragon's Dogma Dark Arisen aangekondigd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch