Menu Premium

Doug TenNapel hint naar Earthworm Jim 4

Gamekings Redactie 05/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zijn maar weinig personages uit de glorie dagen van het 16bit tijdperk die na drie games met pensioen zijn gegaan. De meest voor de hand liggende zijn Mario, Sonic en Rayman. Earthworm Jim is ook zo’n typisch jaren 90 personage, dat groot is geworden in de 16bit generatie, op onder andere de Sega Mega Drive en de Super Nintendo. Opvallend waren de vloeiende cartoon-achtige animaties, de humor en het veelzijdige en uitdagende platformen. Jim was op een gegeven moment zelfs zo populair dat hij zijn eigen cartoon kreeg. Het zou zomaar kunnen dat de vuurgevaarlijke en bijdehante ruimteworm zich opmaakt voor een nieuw avontuur, want Doug TenNapel hint naar Earthworm Jim 4.

Gedurende een lange tijd (te lang) was het stil rondom de klassieke platformgame, maar de laatste paar jaren werd  Jim al vaker bij ons onder de aandacht gebracht. Er verschenen namelijk HD remakes voor diverse platformen. Daarmee is de anticipatie voor een volwaardig vervolg aardig gestegen.

Op de  Earthworm Jim Facebook pagina werd vandaag flink geteased. Doug TenNapel, Jim’s schepper, postte “Iedereen houdt van Earthworm Jim 1 en 2, en over het algemeen erken ik Earthworm Jim (3D) niet als onderdeel van het Jim universum. Dus als ik een nieuwe Jim game maakte, zou het dan te verwarrend zijn om het Jim 3 te noemen? Of zou het dan Jim 4 moeten zijn?”

Dit is alles wat er nodig is om de hoop op een volledig nieuwe Earthworm Jim, bij fans te laten opbloeien en het zou ook wel een wrede grap zijn als TenNapel helemaal niets in de planning heeft. Toch, met alle recente HD remakes en het feit dat Kickstarter zoveel geliefde IP’s nieuw bestaansrecht geeft, doet het wel vermoeden dat Doug TenNapel ergens mee bezig is. Wellicht is een nieuwe 2D Earthworm Jim 4 niet ver weg.

Doug TenNapel hint naar Earthworm Jim 4

Doug TenNapel hint naar Earthworm Jim 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch