Menu Premium

Doom 3 BFG Edition is meer dan een HD rehash

Gamekings Redactie 05/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Doom 3 BFG Edition is meer dan een HD rehash. Volgens Tim Willits van id Software zal de Doom 3 Big Fucking Gun Edition zich niet alléén met zijn naam onderscheiden van andere HD-remakes, maar ook met zijn content.

Hij meldt aan VG247 dat ze met de Doom 3: Big Fucking Gun editie meer veranderen dan het aantal pixels op je scherm. Zo hebben ze veel gebruik gemaakt van de engine die ze ook voor hun eerdere titel Rage hebben gebruikt om Doom 3 zo wat meer van deze tijd te maken.

Bijvoorbeeld het checkpoint systeem dat in Rage gebruikt wordt is geïmplementeerd in de nieuwe versie van Doom 3. Je zal nu vaker en gemakkelijker je game kunnen opslaan. Ook zijn de gangen van de Mars stad iets minder donker gemaakt, hebben ze het gebruik van je zaklamp verandert, munitie aangepast en 3D en multi-display ondersteuning toegevoegd.

Als kers op de taart zijn ze elk level doorgelopen om de wat minder leuke, of zelfs vervelende stukken aan te passen. Volgens Willits hebben de mannen bij id Software met veel plezier, maar veel moeite, deze remake gemaakt en zijn ze trots op hun creatie. Hij voegt nog even toe dat hij vindt dat veel andere ontwikkelaars zich het te gemakkelijk maken als het op een HD-remake aan komt.

Hij verwoordt precies dat wat vele gamers de laatste tijd bezig houdt. Sommige HD-remakes zijn inderdaad slechts simpele ports, maar er zitten ook zeker af en toe pareltjes tussen. Remakes die voor zowel mensen die de game al hebben gespeeld, alswel voor de eerste keer spelen interessant zijn.

De tijd zal leren in welke categorie de Big Fucking Gun Edition van Doom 3 valt, de naam doet in ieder geval wat met je verwachting, toch?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch