Menu Premium

Donkey Kong Country Returns 3D krijgt nieuwe content

Gamekings Redactie 07/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Remakes van klassieke games tegenwoordig zijn aan de orde van de dag. Een remake van een amper drie jaar jonge game ligt minder voor de hand. Donkey Kong Country Returns 3D krijgt nieuwe content om de reeds briljante platformer dat extra beetje awesome mee te geven.

Nintendo’s eigen Retro Studios verraste in 2010 het de fris smakende, doch herkenbare Donkey Kong Country Returns voor de Wii. Met  aankondiging van de remake tijdens Nintendo Direct afgelopen februari, hoopt Nintendo hetzelfde kunstje te herhalen, maar dan om in je zak mee te nemen, in 3D.

Om de remake meer replay waarde te geven wordt er extra uitdaging toegevoegd. Nintendo gamers die bekend zijn met de Wii versie waren al netjes geconditioneerd om de door de levels verspreidde K-O-N-G letters en puzzelstukjes te verzamelen. Nieuwkomers gaan met een geheel nieuw doel deze dwangneurose ontwikkelen. Verkrijg elk verzamel item in een level om super moeilijke Trophy levels te unlocken. Het unlocken en voltooien van elk van deze speciale levels bezorgt je een compleet nieuwe verrassing.

Dan is er de ‘New’ mode waarin het scherpe hardcore randje van de game wordt afgerond voor gamers met minder bewijsdrift. Hierin ontvang je bij aanvang van een level een derde ‘health’ hartje, in plaats van de gebruikelijke twee. Tevens kan je straks je met bloed, zweet en tranen verdiende Banana Coins inwisselen bij Cranky Kong’s Shop. Hiervoor krijg je items die je avontuur wat vergeeflijker maken. Zoals items die een dodelijke val kunnen voorkomen, items die het de Mine Cart en Rocket Barrel mogelijk maken om extra schade te incasseren en zelfs een DK Barrel die je naar wens en op elke plek kunt gebruiken. Handig voor die verraderlijke jumps.

De boodschap lijkt: Ben je een masochist op zoek naar een flinke portie zelfkastijding of ben je een gamer van het light soort die een game liever wat vergeeflijker beleeft? Either way, bring it on! Donkey Kong Country Returns 3D is vanaf 24 mei verkrijgbaar.

Donkey Kong Country Returns 3D krijgt nieuwe content

Donkey Kong Country Returns 3D krijgt nieuwe content

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch