Menu Premium

Disney Infinity gaat de concurrentie aan met Skylanders: Giants

Gamekings Redactie 17/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij Activision mogen ze hun borst nat maken, want Disney Infinity gaat de concurrentie aan met Skylanders: Giants. Fansite Stitch Kingdom heeft een en ander aan informatie bij elkaar geharkt over de nieuwe titel van Disney. Het blijkt een ambitieus project te worden waar de helden van Disney voor het eerst samenkomen met de helden uit Pixar’s stal.

De inzet is niet klein, want Disney CEO Robert Iger hoopt dat de game de interactieve divisie van het bedrijf na bijna vier jaar verlies eindelijk weer eens in de plus brengt op de balans. Om dit voor elkaar te krijgen gaan ze multi-mediaal aan de slag, door de omgeving van de game via de console uit te breiden naar je mobiele apparaten.

Volgens Stitch Kingdom zal een basispakket van de titel bestaan uit de game, een reader en drie NFC/RFID verzamel kaartjes van Monster Inc.’s Sulley, kapitein Jack Sparrow en Mr.Incredible. We gaan ervan uit dat de game en mobiele apparaten communiceren met deze kaartjes en al dan niet de mogelijkheden van de virtuele wereld begrenzen en uitbreiden.

Naderhand kan de game worden uitgebreid met andere figuren zoals Mike Wazowski, Randall, Hector Barbossa, Davy Jones, Mrs. Incredible, Syndrome, Dash, Lightning McQueen, Holly Shiftwell, Lone Ranger, Tonto, Jessie, Buzz Lightyear, Phineas, Ferb,Violet, Woody, Jack Skellington, Agent P, Rapunzel, Anna, Ice Queen, Sorcerer Mickey, Tow Mater en Francesco Bernoulli die later uitkomen. Aardig wat dus.

Het klinkt allemaal nog een beetje wazig, maar dat komt omdat echte duidelijkheid hierover via officiële kanalen nog niet geboden is. Zodra we meer weten, horen jullie het uiteraard van ons. Het project, oorspronkelijk op de radar gekomen onder de naam Toy Box, zal verschijnen voor de 3DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en Xbox 360. Laat ons weten of jouw interesse voor de game gewekt is.

 Disney Infinity gaat de concurrentie aan met Skylanders: Giants

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch