Menu Premium

Disgaea-ontwikkelaar in financiële problemen

Reilly 21/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De game-industrie is soms een onzekere markt. Het komt helaas wel voor dat bedrijven het financieel lastig krijgen of zelfs failliet gaan. Het nieuws is nu naar buiten gekomen dat de Japanse ontwikkelaar achter onder andere de geliefde Disgaea-serie, Nippon Ichi Software, in financieel moeilijk vaarwater zit. In zoverre zelfs dat het erop lijkt dat de medewerkers van de studio niet meer betaald kunnen worden. De studio staat dus duidelijk op haar achterste poten. In een laatste poging om de studio te redden hebben ze besloten om een zogenaamde “Moving Strike Warrant” uit te voeren. Dit houdt in principe in dat ze aandelen van het bedrijf voor een uitzonderlijk lage prijs verkopen om zo snel geld te genereren. Hoewel dit in het algemeen geen ideale strategie is, kan het er hopelijk voor zorgen dat de studio haar hoofd boven water kan houden.

Disgaea 5 groot succes, Disgaea RPG een nachtmerrie

Disgaea 5, het meest recente deel in de hoofdserie, was een groot succes voor de studio. In ieder geval verkocht de game genoeg om ook al te bevestigen dat het volgende deel in ontwikkeling was. Tegelijkertijd was ook “Disgaea RPG” voor iOS en Android in ontwikkeling. Het lijkt er nu op dat die titel verantwoordelijk is voor de huidige vervelende situatie. De game was bij de lancering zo geplaagd door bugs dat de ontwikkelaar het spel weer van de desbetreffende app stores moest halen, wat natuurlijk betekend dat het spel geen inkomsten kan generen – terwijl de kosten wel door blijven lopen. En nu de medewerkers ook niet meer betaald kunnen worden is de ontwikkeling van het spel zelfs helemaal gestopt. Een financiële nachtmerrie dus.

Een rijke historie

Het is natuurlijk altijd een zonde als een ontwikkelaar wegvalt. Des te meer als het een bedrijf als NIS betreft. Als dat zou gebeuren met Nippon Ichi Software zou daar een veteraan van de industrie mee verloren gaan. De ontwikkelaar bestaat al meer dan 25 jaar en heeft ondertussen een waslijst aan games onder de riem. Ook hebben ze het “Nippon Ichi Indie Spirits” initiatief. Hiermee lokaliseren en geven ze Westerse indie-games – zoals Nidhogg en The Sexy Brutale – uit voor de Japanse Markt.

Laten we hopen dat het de studio lukt om de situatie te overleven, zodat we nog lang mogen genieten van haar games!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch