Menu Premium

Director’s Cut van QUBE is bevestigd voor de Wii U

Gamekings Redactie 21/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een Director’s Cut van QUBE is bevestigd voor de Wii U. Toxic Games, de ontwikkelaar van de first-person puzzle game, liet dit weten via een tweet waarin de game op de Wii U te zien is.

QUBE werd in 2011 als indie titel uitgegeven voor de PC. Door de steriele omgevingen en first-person view doet de game denken aan Portal. Spelers moeten zich in QUBE een weg banen door een aantal kamers waarin grote blokken de weg versperren. Dankzij een paar speciale handschoenen is het mogelijk de blokken op verschillende manieren te manipuleren. De kleuren van de blokken geven aan op wat voor manier de speler een blok kan beïnvloeden.

QUBE was oorspronkelijk een afstudeerproject voor Daniel Da Rocha, Jonathan Savery en Dave Hall. Dankzij een investering van The Indie Fund werd het mogelijk voor de drie, inmiddels afgestudeerde, ontwikkelaars om de game op de markt te brengen via Steam. Daar bleek QUBE een groot succes en werd binnen vier dagen 12.000 keer verkocht, waardoor de game de investering van 90.000 dollar wist terug te verdienen. QUBE is blijkbaar zelfs zo’n groot succes dat de game nu dus een Director’s Cut krijgt op de Wii U en in de toekomst misschien ook nog een release op de PlayStation Vita. Dat laatste is nog niet zeker maar uit een andere tweet van Toxic Games kunnen we opmaken dat de mogelijkheid in elk geval aanwezig is.

Het is nog onduidelijk waar de Director’s Cut precies gaat verschillen van de oorspronkelijke versie van QUBE. Dat moeten we maar zien op de dag dat we ermee aan de slag kunnen. Die dag is nog niet bekend.

Director's Cut van QUBE is bevestigd voor de Wii U

Director’s Cut van QUBE is bevestigd voor de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch