Menu Premium

Diplomaten zijn ingezet voor de vastgehouden Arma 3 ontwikkelaars

Gamekings Redactie 25/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Diplomaten zijn ingezet voor de vastgehouden Arma 3 ontwikkelaars die op 10 september 2012 op verdenking van spionage in Griekenland werden gearresteerd. De twee Tsjechen waren volgens de Grieken, op het eiland Lemnos, foto’s aan het maken van een militaire installatie.

De Grieken zijn niet zo dol op pottenkijkers in de buurt van militaire gebouwen of installaties en uit nationale veiligheidsoverwegingen is het filmen of fotograferen ervan strikt verboden. Voor spionage kan een gevangenisstraf van 20 jaar gegeven worden. De twee Tsjechische medewerkers van Bohemia Interactive, Ivan Buchta en Martin Pezlar, zitten dus flink in de problemen. Dankzij een brief van de president van Tsjechië, Václav Klaus, aan de Griekse president zijn er nu diplomaten ingezet voor de vastgehouden Arma 3 ontwikkelaars.

Bohemia Interactive had het eerder al aan de stok met de burgemeester van Lemnos, Antonis Hatzidiamantis, vanwege de kaarten van het eiland die gebruikt waren voor Arma 3. Volgens Jan Kunt, de executive producer van de studio, waren die kaarten gewoon voor iedereen te koop en bevatten ze geen militaire informatie.

Arma 3 is een open wereld oorlogssimulatie. De vorige delen van de serie speelden zich af in de fictieve landen Chernarus en Sahrani en na de problemen van Bohemia Interactive valt te verwachten dat een eventuele Arma 4 ook veilig op een fictieve locatie zal spelen. De game is gemaakt in de nieuwste versie van de door Bohemia Interactive ontwikkelde game engine, Real Virtuality.

De release datum voor Arma 3 wordt verwacht voor 2013, hoewel de vasthouding van de twee ontwikkelaars misschien voor vertraging zou kunnen zorgen.

Diplomaten zijn ingezet voor de vastgehouden Arma 3 ontwikkelaars

Diplomaten zijn ingezet voor de vastgehouden Arma 3 ontwikkelaars

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch