Menu Premium

DICE maakt niet alleen Battlefield-games voor het geld

Gamekings Redactie 25/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Battlefield-franchise is zonder enige twijfel de grootste rivaal van de Call of Duty-serie. Het is dan natuurlijk ook geen geheim dat er extreem veel geld omgaat in beide series. Nu is het niet een hele rare gedachte dat DICE het ontwikkelen van games alleen voor het geld doet, maar niets is minder waar. DICE maakt niet alleen Battlefield-games voor het geld, want de geliefde studio geeft namelijk aan de roots nog niet vergeten te zijn en dat de liefde voor het maken van games nog steeds volop aanwezig is.

DICE, de studio die verantwoordelijk is voor de Battlefield-serie, is begonnen op een enkele kamer op de Växjo University. Het is daardoor bijna niet te geloven dat de ontwikkelaar het zover heeft weten te schoppen en door deze ontwikkeling kent het bedrijf nu om en nabij 323 medewerkers. De studio heeft het daarnaast ongelooflijk druk, want naast het doorlopende werk aan de Battlefield-franchise is de Zweedse ontwikkelaar ook nog bezig met de ontwikkeling van games als Star Wars: Battlefront en Mirror’s Edge 2.

DICE zelf geeft aan dat zij niet erg sterk zijn in de zakelijke kant van de industrie. Wanneer de studio dat wel zou zijn, zou het bedrijf er heel anders uit zien. Dit zien de Zweden alleen maar als een goede eigenschap. Wanneer er teveel naar de zakelijke kant wordt gekeken en de creatieve kant minder belast wordt, is het namelijk een logisch gevolg dat de games kwalitatief op een gegeven moment minder worden. DICE geeft aan alleen maar liefde te voelen voor de Battlefield-serie, want zolang de fans van de franchise nieuwe Battlefield-games willen zien, zal de studio deze met liefde blijven ontwikkelen.

De Zweedse ontwikkelaar had ook nog een mening over EA. De uitgever van de games van DICE zou volgens de studio bijna de teveel de zakelijke kant op zijn gegaan, maar nu heeft EA het op de rit. DICE zelf is sowieso nog niet vergeten waar ze vandaan komen en hoe het allemaal begonnen is. Voor de Battlefield-fans is het natuurlijk goed om te horen dat DICE er niet alleen op uit is om je zuurverdiende centen weg te graaien, maar de Battlefield-serie en haar fans naar eigen zeggen ook met zeer veel liefde willen behandelen.

DICE maakt niet alleen Battlefield-games voor het geld

DICE maakt niet alleen Battlefield-games voor het geld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch