Menu Premium

DICE is het niet eens met de kritiek op hun innovativiteit

Gamekings Redactie 10/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Karl Magnus Troedsun, general manager van DICE is het niet eens met de kritiek op hun innovativiteit, of volgens velen het gebrek daar aan.

Troedsun spreekt niet enkel voor zijn eigen studio, maar ook voor zijn uitgever Electronic Arts. Hij vind dat ze beide juist erg bezig zijn met innovatie. Hij geeft toe dat hij inderdaad al zo’n tien jaar bezig is met de Battlefield franchise, maar probeert aan te geven dat ze daar wel degelijk met vernieuwing bezig zijn.

Battlefield is al tien jaar in grote lijnen dezelfde shooter, maar volgens Karl zijn het niet alleen de grote veranderingen die voor innovatie kunnen zorgen. Ook de kleine dingen, die niet direct te merken zijn, maar toch de game verbeteren horen hier bij. Elk nieuw deel in de serie heeft meerdere veranderingen met zich mee gebracht. Maar als een game uiteindelijk een triple A status heeft bereikt, dan is het vaak juist zo dat grote veranderingen veel ophef veroorzaken bij de achterban. Het tweaken en verder perfectioneren van de huidige game is dan vaker belangrijker. Dit valt misschien alleen wat minder op.

Ook EA is volgens hem juist veel bezig met vernieuwing. Zo zijn ze nu bezig aan drie IP’s. Deze hebben op het moment geen hoge prioriteit, maar komen zullen ze zeker. Dit zal dan wel voor de komende generatie consoles zijn, ze zien geen toekomst voor nieuwe games op de huidige consoles. EA heeft al eerder IP’s uitgebracht die wel degelijk innovatief te noemen waren. Zo creëerden ze met Mirror’s Edge zowat een nieuw genre. Met gameplay elementen die nog niet eerder in andere titels te zien waren. En ook met Army of Two deden ze dit. Daarmee durfden ze de wereld van Call of Duty klonen in te stappen en overleefden het. Het ging ze zelfs zo goed af dat twee jaar later het vervolg The 40th Day uit kon komen.

Al met al valt het dus best mee met het gebrek aan innovativiteit van Electronic Arts en haar ontwikkelaars. Ja, ze pompen er elk jaar een nieuw deel van hun sportgames uit, maar zijn ook zeker bezig met vernieuwing en verandering. Vind jij dat EA zich nog meer bezig zou moeten houden met nieuwe IP’s en eens op zou moeten houden met al die vervolgen?

DICE is het niet eens met de kritiek op hun innovativiteit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch