Menu Premium

Diablo III voegt Paragon System toe

Gamekings Redactie 21/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Diablo III voegt Paragon System toe. Begin vorige week werden al de eerste dingen bekend gemaakt die met de komende grote patch, 1.0.4, van Diablo III zouden gaan veranderen. Die dingen vallen echter in het niet, bij wat er vandaag is aangekondigd.

Patch 1.0.4 zal namelijk het nieuwe Paragon System met zich meebrengen. Met het Paragon System willen de makers in één klap twee vliegen doden, die twee hele dikke strontvliegen, waaraan elke Diablo speler zich al weken irriteert. Namelijk, het gebrek aan end-game content en het vele gedoe rond ‘Magic Find’.

Het is eigenlijk heel simpel, nadat je het maximale level hebt bereikt, level 60, zul je toch experience voor je kills blijven krijgen. Deze experience zal zich uitbetalen in Paragon levels, waarvan er in totaal honderd te behalen zullen zijn. Om vanaf level 60, het eerste Paragon level te bereiken zul je ongeveer evenveel experience moeten behalen als wanneer je van level 59 tot 60 nodig hebt. Na level 1, zal dit net zoals bij de reguliere levels steeds iets toenemen.

Maar dit levelen wordt natuurlijk ook beloond. Elke keer dat je een nieuw Paragon level behaalt gaan je skills met dezelfde hoeveelheid omhoog als bij een gewoon level, maar het nieuwe aan Paragon levels is dat je nu ook nog eens drie procent Magic Find en drie procent Gold Find erbij krijgt.

Als je uiteindelijk Paragon level honderd hebt bereikt, zul je ook direct over de maximale 300 procent, Magic- en Gold Find beschikken. Het zal dan dus niet meer nodig zijn om net voordat je een boss neermaait je gear te verwisselen, of belangrijke stats op je gear te missen omdat je toch ook die paar procentjes Magic Find moest hebben.

De vierde grote patch brengt echter nog meer met zich mee. Afgelopen weken werden er al meerdere veranderingen bekend gemaakt. Zo zijn er bijna voor elke class meerdere skills ‘generfed’, aangepast, ofwel omdat ze te sterk waren, of omdat ze te zwak waren.

Ook de Auction House is flink onder handen genomen. Zo is het aantal zoektermen waarop je naar items kunt zoeken, verhoogt van drie naar zes, is het nu mogelijk om items te sorteren op Armor, DPS, Buyout en Time Left en is het mogelijk op elk moment je items van de AH af te halen, mits er nog niet op geboden is.

De laatste grote verandering is die van de Legendary items, veel spelers vonden de huidige Legendary items niet ‘Legendary’ genoeg. Met deze patch poogt Blizzard daar verandering in te brengen. Dit doen ze niet alleen door de basis stats, zoals damage, strength of dexterity te verhogen, maar ook door ze unieke skills te geven. Zo is er bijvoorbeeld een item dat wanneer je het gebruikt, overal waar je loopt een spoor van vuur achterlaat. Ook is er een wapen dat een bepaald percentage kans heeft om een demon te summonen, die dan met je mee vecht. Voor bijna alle Legendary items, dus ook set items geldt dat ze grafisch flink zijn opgepoetst. Er is zelfs een crossbow die elke paar seconden de grond bezaait met een flinke kwak kots. Lekker.

Met de komst van Patch 1.0.4 mag dus best gezegd worden dat de mannen van Blizzard hun best hebben gedaan, maar of dit genoeg zal zijn om Diablo weer te doen opleven, dat moet nog blijken. Wat ik wel weet, is dat zodra de patch uit komt, ik zeker m’n geliefde Demon Hunter weer eens flink wat kont ga laten schoppen. Mogen jouw slachters ook weer even uit hun stulpje komen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch