Menu Premium

Diablo 3 update brengt veranderingen aan in defensive bonussen en monster damage

Gamekings Redactie 15/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Patch 1.0.5, de komende Diablo 3 update brengt veranderingen aan in defensive bonussen en monster damage. Om de game gemakkelijker te maken en meer ruimte voor verschillende builds te creëren.

Defensive skills zoals Energy Armor van de Wizard class en War Cry van de Barbarian zullen minder effectief worden gemaakt. Om deze daling op te vangen zal de hoeveelheid damage die monsters doen ook een flink stuk omlaag gaan. Zo zul je nog steeds profijt blijven hebben van het gebruik van de defensive skills, maar blijft er meer ruimte over om te variëren in bepaalde builds.

Blizzard kijkt veel naar wat de community doet, welke builds en speelstijlen ze gebruiken. Zo is het ze opgevallen dat 83 procent van de level 60 Wizards de Energy Armor skill gebruikt. En een nog hoger percentage van de Barbarian spelers de Impunity rune voor hun War Cry skill. Blizzard wil dat zulke skills niet moeten voelen alsof ze onmisbaar zijn. Ze willen juist dat veel verschillende builds aantrekkelijk zijn en niet slechts één enkele.

Voor de Witch Doctor class houdt de Jungle Fortitude skill, nu nog maar 15 procent van alle damage tegen, in plaats van 20 procent. Voor de Wizard gaat hun defensive skill van 65 naar 35 procent en geeft de Prismatic Armor rune nog maar 25 procent meer resistances. Voor de Barbarian en Demon Hunter classes wordt niet alleen de damage reduction aangepast, maar worden er ook veranderingen in skills aangebracht.

Zo verandert de rune, Iron Impact voor de Leap skill flink. Leap, de skill die vooral door luie Barbarians wordt gebruikt, zal met de nieuwe Iron Impact rune ook daadwerkelijk iets toevoegen. Iron Impact geeft je drie seconden lang 100 procent Armor erbij, per vijand die je raakt. Ben je flink om je heen aan het maaien en raak je vijf verschillende monsters, dan zul je dus ook 500 procent meer Armor hebben.

De class met de minste defensive skills is toch wel de Demon Hunter. Om Demon Hunters iets meer overlevingskracht te geven worden er een aantal skills aangepast. Zo zal de Shadow Power skill nu vijf seconden duren in plaats van drie, met 15 procent lifesteal. Elke rune die je gebruikt zal per seconde iets minder effect hebben, maar door de langere duur een grotere bonus geven. De Spider, Boar en Wolf pets die je als Demon Hunter kunt oproepen zullen met deze patch ook echt gebruikt kunnen worden als tank, net zoals de Witch Doctor met zijn Gargantuan kan. De laatste veranderingen is die van de Sentry skill. Deze krijgt een korte cooldown, maar maakt het wel mogelijk twee, of met de passive skill Custom Engineering geselecteerd, drie Turrets tegelijk te plaatsen.

Diablo 3 wordt dus makkelijker, dungeons kunnen nu efficiënter en sneller doorlopen worden, maar zit iedereen daar eigenlijk wel op te wachten?

Voor de spelers die juist liever wat meer uitdaging krijgen komt er een soortgelijk systeem als het ‘Players X’ systeem uit Diablo 2. Hierin was het mogelijk via een console command de hoeveelheid vijanden, damage en healthpoints van monsters aan te passen. Hoe hoger het X getal dat je invoerde, hoe moeilijker het werd, maar ook hoe meer items je vond. Hoe dit systeem precies werkt in Diablo 3, wordt bekend gemaakt naar mate patch 1.0.5 nadert. Blijf dus vooral de site checken.

Met de vijfde grote patch op komst is Blizzard weer een stapje dichterbij wat Diablo 3 tijdens de release al had moeten zijn. Heb jij Diablo 3 al opgegeven en vind je dat Blizzard te laat komt met deze veranderingen, of geef je ze nog een kans?

Diablo 3 update brengt veranderingen aan in defensive bonussen en monster damage

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch