Menu Premium

Destiny meest succesvolle launch van nieuwe IP in Groot-Brittannië

Franky Mangal 15/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Destiny een enorm succes is, moge duidelijk zijn. Ook aan de andere kant van de Noordzee vliegt de game over de toonbanken, want daar is Destiny de meest succesvolle launch van een nieuwe IP in Groot-Brittannië ooit. Met Destiny neemt Bungie het record over van Watch Dogs. Chart-Track, die de retail verkopen in Groot-Brittannië monitort, heeft vandaag de top tien van afgelopen week bekendgemaakt.

De totale verkoopcijfers worden eerlijk verdeeld over de PlayStation en Xbox platformen. De PlayStation 4 versie neemt 46 procent van de verkoop voor zijn rekening en de Xbox One versie is goed voor 36 procent. Bij de PlayStation 4 worden hierin ook alle gebundelde exemplaren meegerekend. De PlayStation 3 moet het doen met vier procent tegenover veertien voor de Xbox 360. Op de tweede plaats van de chart vinden we overigens de Sims 4 terug. Watch Dogs, in mei nog de best verkopende nieuwe IP ooit in het Verenigd Koninkrijk, is gezakt naar de derde plaats.

Eerder maakte Activision al bekend dat Destiny met alle pre-orders een record omzet heeft behaald van maar liefst 500 miljoen dollar. Het enorme succes van Destiny draagt ook bij aan het plan dat Bungie heeft met de franchise, waarbij het een cyclus van tien jaar voor ogen heeft. Op dit moment houdt Destiny wereldwijd miljoenen gamers aan hun console gekluisterd en lijkt Bungie, net als met Halo, goud in handen te hebben.

Destiny meest succesvolle launch van nieuwe IP in Groot-Brittannië

Destiny meest succesvolle launch van nieuwe IP in Groot-Brittannië

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch