Menu Premium

Derde partijen gaan niet slagen op de Wii U volgens Pachter

Gamekings Redactie 11/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Derde partijen gaan niet slagen op de Wii U volgens Pachter, een industrieel analist. Hij is bang dat geen enkele ontwikkelaar of uitgever succesvol zal zijn. Hij schuift de DS naar voren als voorbeeld. “Ik kan geen enkele third-party ontwikkelaar bedenken die het goed gedaan heeft op de DS. Ik bedoel, Scribblenauts, dus er zijn een handjevol games. Maar niemand heeft het echt goed gedaan op de DS, en ik denk niet dat iemand het goed gaat doen op Wii U.” Niet iemand die voorzichtig is met zijn woorden, die Michael Pachter.

Het probleem is de twee schermen volgen Pachter. Het is onnatuurlijk om met twee schermen bezig te zijn. De DS had twee schermen, maar die zaten vlak bij elkaar. Met de Wii U moet je echt weg kijken van de TV. De console is een stuk krachtiger dan de Wii, maar de ontwikkelaars weten niet echt wat ze aan moeten met de GamePad. Er zijn twee reacties, claimt Michael. Of ontwikkelaars zien de GamePad als een gimmick, of ze zien hem als een extra DS. Maar ze zullen het voordeel er niet van zien en de Pad dus niet volledig inbouwen in hun games.

De analist verwijst naar de Wii ontwikkeling. Alleen Nintendo wist echt het volle uit de nieuwe technieken te halen, derde partijen leerden daarvan en probeerden het zelf. Vervolgens faalden ze en ze trokken zich terug van de Wii volgens Pachter. Hij rekent voor: “De Wii U zal verkopen aan Nintendo’s hardcore fans, en ik weet niet hoeveel dat er zijn. Er zijn 90 miljoen Wii’s verkocht, dus er zijn zeker minder dan 90 miljoen hardcore fans. Ik gok tussen de zeven en tien miljoen. Het kunnen er twintig zijn, maar niet iedereen heeft 350 dollar. Als de hardcore fans hem hebben zal de verkoop sterk dalen, omdat de prijs te hoog is vergeleken met andere consoles die mensen als gelijkwaardig zien, zoals de PlayStation 3 en de Xbox 360. De Wii was de goedkoopste van de drie consoles, en zeer vernieuwend. De Wii U is de duurste en niet meer zo vernieuwend, omdat het in feite gewoon hetzelfde is als een DS.” Ouch, deze getallen en redenering zijn natuurlijk flink uit de lucht gegrepen, maar het klinkt allemaal niet heel rooskleurig.

Op een persoonlijke noot moet ik zeggen dat ik het gedeeltelijk eens ben met Pachter’s argument dat de twee schermen onnatuurlijk zijn. Op Firstlook heb ik met de Wii U gespeeld, maar ik vergat ook de hele tijd dat ik een tweede scherm had waar ik bijvoorbeeld een map op had, of wapens op kon kiezen. Misschien is dat iets waar je aan went, of misschien ben ik gewoon een vastgeroeste ouwe sok die alleen maar met ‘traditionele’ consoles overweg kan. Wat denk jij? Is het Pachter’s persoonlijke mening? Of heeft Nintendo een fout gemaakt met de plaatsing en de prijs van de Wii U? Jij bent de doelgroep, dus bewijs of ontkracht Pachter zijn stelling maar: Koop je de Wii U of niet?

Derde partijen gaan niet slagen op de Wii U volgens Pachter

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch