Menu Premium
Loading...

Dennis over de Wii U

Gamekings Redactie 27/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is bijna zover, de Wii U verschijnt over drie dagen in Nederland. En voor de grote review van de Wii U hier verschijnt, peilen we op de redactie hoe enthousiast iedereen is over de Wii U. Dennis mag als eerste zijn Wii U passie met de wereld delen in ‘Dennis over de Wii U’.

De vorige console van Nintendo, de Wii, was vooral gericht op de hele familie, inclusief huisvrouwen en kinderen. Maar de nieuwe console van Nintendo, de Wii U, wordt gepromoot als de console die de hardcore gamer terug moet gaan winnen. Zeker met launch titels als ZombiU en Darksiders 2 laat Nintendo duidelijk zien dat ze hun doelgroep willen veranderen. De game die je echter bij de Wii U Premium Pack krijgt (Nintendo Land) is misschien toch meer voor families. De vraag die dan rest is natuurlijk of de Wii U daadwerkelijk interessant is voor de hardcore gamer.

Daarnaast is het nog onduidelijk of de hardware van de Wii U nou krachtiger of zwakker is dan die van de Xbox 360 en PlayStation 3. Op het eerste oog zien de launch titels er mooi uit en zullen de ontwikkelaars er de komende jaren waarschijnlijk achter komen hoe ze de hardware nog verder kunnen pushen voor mooiere graphics. Toch hoor je ook negatieve geluiden over de snelheid van de CPU, waar bijvoorbeeld de ontwikkelaar van Metro: Last Light over klaagde. Deze titel zou eerst uitkomen op de Wii U, maar volgens de ontwikkelaar was dit door de slechte hardware niet de moeite waard.

Hoe je het ook wendt of keert, de lancering van de Wii U is nu al een succes. De nieuwe console van Nintendo is al uit in de VS, waar hij 400.000 keer is verkocht in de eerste week. Komende vrijdag kan er gelukkig ook hier in Europa een Wii U aangeschaft worden. Of Dennis de nieuwe console al in huis heeft staan, of dat hij er nog eentje moet halen, hoor je in ‘Dennis over de Wii U’.

Dennis over de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch